4 steg till strö utbildning din katt i alla åldrar (och vad man ska undvika)

Är du katt ignorera kattlådan och istället kissa och bajsa på golvet, din säng, ditt badkar, eller någon annanstans de inte borde vara?

Det är irriterande är inte det?

Jag borde veta, eftersom min 4 år gamla Siberian, spenderade Rollo månader kissar överallt men lådan. Vi bytte kullar, lagt ytterligare 4 hinna till lådan … och ändå gick han överallt men lådan. Det kostar en förmögenhet i mattan rengöring och var oerhört pinsamt när besökarna kom runt.

Sanningen är, kan du träna din katt att använda lådan och det är lätt när man vet hur.

Den första hemligheten är att få din kisse används till kattlådan och vad de ska göra när de är i den. Så, kan du finna det användbart att …

Lär dem att repa!

Visa din kisse hur man klia sina tassar i en fräsch ny litterbox genom att hjälpa dem göra det. Självklart använder handskar, och inte ta kontakt med din katt. Om du inte gillar idén, här är en annan teknik jag funnit mycket användbart …

2 veckors isolering regeln

Jag isolera personligen nya kattungar i minst 2 veckor i ett enkelrum med mat, vatten och litterbox. Försök dock att undvika badrum eller rengöringsmedel som har en stark lukt, som din katt kommer att känna igen detta som en “ren plats”, och kommer att ytterligare driva honom / henne bort från “göra affärer”.

Slutligen, här är ytterligare ett trick som fungerar mycket bra när du tränar din katt att använda kattlådan …

Kastrering eller kastrering

Besprutning eller kastrering din kisse på 5-6 månader kan hjälpa dig att förhindra att din katt från att märka deras territorium utanför kattlådan. Detta borde få dem att stanna inne sin kattlåda och vänja sig med det också.

Och här finns en sak du kan hitta hjälp …

Som en sista anmärkning till utbildning, declawing din katt kraftigt ökar risken att din katt inte kommer att använda en litterbox. Jag har sett statistik så hög som 50% av declawed katter med litterbox problem.

Kom ihåg att använda dessa tips för att få din katt att använda kattlådan i alla åldrar.

Det kan ta lite tålamod med någon av dessa metoder, men de är definitivt visat sig vara effektiva i många människors upplevelse! För mer information och ännu snabbare metoder för att strö utbildning din katt, fortsätt läsa …

Är det inte dags att du upptäckt varför de flesta katt läromedel inte fungerar, och hur du får in din katts sinne och snabbt lära dem perfekt beteende från någon ålder?