5 tips för att lyckas hästträning

Utbildning av hästar är en mycket svår uppgift. En effektiv tränare bör vara väl utrustade med förståelsen av allmänna riktlinjer för hantering av hästar. Också en upplevelse och ordentlig utbildning om undervisning hästar grundläggande färdigheter är nödvändigt för att bli framgångsrik.

Med dessa, här är några tips man kan göra för att bli effektiva i undervisningen hästar:

Ett. Lär känna hästen som ska utbildas.

Inte alla djur är desamma och deras temperament variera. En bra tränare kommer att vara tillräckligt känsliga för att skilja en tamare och riktigt välskötta häst än en som inte är det. En tydlig bedömning av djurets guidar tränare på metod som måste användas under träning.

2. En tränare måste visa auktoritet under träningspassen.

För att vinna respekt och att korrekt utföra kommandon, måste tränaren vara säker nog för att vinna respekt från djuret. När hästen har erkänt tränarens kontroll, kommer det enkelt följa order.

Tre. Undvik extrema former av hotelser.

Genom att göra tips nummer två, bör man undvika att använda några extrema former av hot som kan ingjuta en permanent rädsla för djuret. Respekt, förtroende och erkännande av befälhavaren är vad man bör sträva efter att etablera med hästen.

4. Använd konsekventa signaler och språk för att styra hästen.

Genom att använda samma signaler och språk, förvirrande hästen kommer att undvikas. Detta kan hjälpa hästen att förstå vad föraren befaller den att göra.

Fem. Ge belöningar efter ett väl utfört arbete.

Morot pinnar och andra livsmedel kommer att uppskattas av hästar. Använda belöningar kan uppmuntra hästen att fortsätta sin goda prestanda.

Det finns många andra saker att tänka på när man tränar en häst och dessa saker upplevs under själva träningen. Att lära av andras erfarenheter kan bidra såväl i att hjälpa en att bli framgångsrik i hästträning.