6 metoder för att läka en hunds aptit förlust

Det finns massor av skäl till varför en hund omedelbart skulle drabbas av förlust av lusten att äta. Dessa orsaker kan vara allt från standard och oförarglig – såsom barnsjukdomar, till olyckliga och farliga – såsom matsmältningsproblem, till absolut läskigt och irriterande – som grav mask invasion.
Vad ska du göra när din hund vägrar att ta något? Här finns 6 tekniker du kan vidta för att bota problemet:
Ett. Justera sin ranson. Det finns en sannolikhet att genom att förse din hund något nytt, skulle du kunna väcka magen intresse så att han skulle ge det ett försök. Normalt är detta inte föreslås, eftersom hunden bara kommer att utbildas för att minska mat bara för att förses med en annan sort. Å andra sidan, i allvarliga fall när hund har bara att äta lite – vad som helst – och sedan ändra hans mat skulle vara en acceptabel, om inte en önskvärd, lösning.
2. Strö vitlök över sin ranson. Hundar som vitlök och vitlök är en naturlig växt som inte är farliga för husdjur. Det förväntas att vitlök kan väcka din hund att äta den mat som erbjuds före honom. Dessutom, om din hund är drabbade av några maskar angrepp, många typer av mask föraktar vitlök, och en vitlök-lastad regim för ditt husdjur kommer att svälta dessa parasiter till intet.
Tre. Gör hans mat ljummet. Hundar är mer frestade med lukten av ransonen. Genom att hålla hans mat ljummet, skulle du lyckas släppa loss lukten av ranson med förväntningen att vistas din hund upptagen med samma.
4. Sätt i naturliga eller syntetiska enzymer till ditt husdjur kost. Det är möjligt att ditt husdjur är som drabbats av matsmältningsproblem på grund av den mindre enzymet nivån i hans system. Enzym hjälper till att bryta ner ranson, och utan en sådan, kommer din hund har svårt att ta hand om den ranson han får i sig.
Fem. Komplettera hans regim med mat som han verkligen vill äta. Hundgodis och konserverad ekologiska livsmedel har större odds för att fånga ditt husdjur nyfikenhet. Även om de inte är i allmänhet rekommenderas att bilda del av ditt husdjur kost – eftersom de kan vara ganska dyr – ödsliga situationer kräver utslag rutiner och tillgripa dessa ransonera sorter kan hjälpa till att upprätthålla ditt husdjur näringsämne nivå fyllas.
6. Ta honom till kliniken. Om allt annat går sönder och ditt husdjur fortsätter att minska ranson, sedan en sak riktigt allvarligt kan vara på jobbet. Ta honom till veterinären för korrekt analys och behandling.