allt om hund pedicures_

En pedikyr för hundar är precis hur det låter. Det är mycket likt en pedikyr för människor, även om de tekniker som används för att ge en hund en pedikyr skiljer sig något från de som används på människor, av många skäl.

För att ge en hund en pedikyr, det finns olika verktyg som används på grund av formen på hundar tånaglar samt tjockleken och andra egenskaper. Till skillnad från mänskliga fotvård, är en pedikyr för en hund vad man skulle kalla en nödvändighet. Dog fotvårdssalonger inte används som ett sätt att koppla av och tillbringa tid att få en fotmassage medan du koppla av på spa.

En pedikyr för en hund är underhåll av tånaglarna för att hålla dem friska och hindra dem från att skada sig själva och förstör möbler och andra värdesaker i din. När en hund tånaglar blir för lång, kan det vara farligt för deras hälsa. Det kan orsaka dem att ha missbildade tår och deras tånaglar kan bryta förbi quik (den del av tånagel nära kanten där det finns nerver) och få dem en hel del smärta.

Det är viktigt att hålla din hund tånaglar upprätthålls. Du kan göra detta hemma eller professionellt. Om du väljer att ge din hund en pedikyr hemma, måste du vara mycket försiktig och se till att du har all nödvändig utrustning, inklusive goda klippare och en fil. Du kanske också vill köpa en speciell pinne som kan förhindra blödning om du klipper för långt och skada quik.