amerikanshorthair

Inhemska katter är relaterade till lejon, tigrar, leoparder, geparder och pumor. Alla delar liknande egenskaper. De kommunicerar genom jamar eller rytande. De använder vassa tänder och klor för jakt. Och tycker de catnapping!
De första katterna kom till Nordamerika med de första europeiska bosättarna. Rekord visar att flera katter seglade ombord på Mayflower med pilgrimer i 1620. Dessa katter jagade möss och råttor på fartyg, och senare på gårdar i Amerika.
Katterna anpassade snart till den nya världen. De blev större än sina europeiska kusiner. USA: s första arbetsdagar katter blev så småningom en populär ras. Den amerikanska korthår utvecklats från dessa katter.
Den amerikanska korthår anses vara den infödda katten of America. Totalt sett är det en frisk ras. Sedan ankomsten av de ursprungliga korthår från Europa, har denna katt anpassat sig väl och förblir robust.
Amerikanska korthår är mycket smart. De har varit kända för att öppna garderoben eller skåp dörrar. De hälsar ofta sin familj vid dörren efter att ha väntat i fönstret för deras återkomst. De kan även tränas att bo utanför matbordet!
Den amerikanska korthår har en päls för alla årstider. Efter ankomsten i Noirth Amerika växte pälsen tjock för att skydda den mot fukt och kyla.
Amerikanska korthår är atletiska katter. De har djupa, breda kistor och välutvecklade axlar. Deras ben är starka och byggd för jakt. Deras medellånga svans smalnar mot en rundad spets.
Amerikansk korthår måste besöka veterinären för en årlig checkup och vacciner. Veterinären kan också spay eller kastrera din hund under detta besök.
Katter är köttätare. Även inhemska katter behöver kött i sin kost. Mata din amerikanshorthair mat som innehåller protein, såsom kött, fågel eller fisk. Kommersiell kattmat rekommenderas eftersom den innehåller alla näringsämnen din katt behöver.
Amerikansk korthår kattungar börja spela och utforska i sina första tre veckorna. Då de kan se och höra, och deras tänder börjar komma i. När kattungarna är 9 till 12 veckor gamla, de kan gå hem med nya familjer.
Amerikanska korthår kan leva i 15 till 20 år. De blir bundna till sina mänskliga följeslagare. Så innan en kattunge, se till att alla i familjen ägnas åt att ta hand om det.
Den amerikanska korthår är en av de tio mest populära raser av katter. Du kan köpa en renrasig kattunge från en uppfödare. Rescue skyddsrum, veterinärkliniker, och visar sällskapsdjur kan också ha katter för adoption.