ansvar att ta hand om en iller

Illrar är väldigt intressanta djur, men tamiller vård kan vara mycket annorlunda från vad du är van med katter, hundar, hamster och andra husdjur. Illrar har varit domesticerade men ändå hålla sig till en hel del av deras naturliga eller vilda beteende. Till exempel de flesta illrar kommer att sova under dagen och sedan blir aktiva vid gryning och skymning.

Utfodring din iller kan vara ganska svårt om du är omedveten om sina kostvanor krav. Illrar är köttätare och kan inte få någon näring från växter. Också illern smälter sin mat mycket snabbt så de behöver för att få mycket energi och kalorier från vad de äter.

Du måste se till att du ger din iller mat som är rik på saker som protein och fett, men ändå låg i fiber. Kan se till att du alltid mata livsmedel som rekommenderas för en iller, och aldrig mata honom mat som anges för ett annat djur.

Även om det är möjligt att träna din iller att använda strö men det kommer att ta längre tid att träna en iller då en katt. För att göra detta måste du begränsa illerns utrymme så att de har ett litet område där kullen är placerad. Den lådan bör också vara mycket lätt att komma åt. Du bör inte helt ren kullen som en liten mängd urin eller avföring kommer att låta illern vet att detta är det område som ska användas som ett badrum. Iller burar bör hållas rena och har utsett utfodring och sovrum.

Om du inte kan leva med en distinkt “musky” husdjur lukt, kanske du vill överväga att få en annan typ av sällskapsdjur. Illrar är kända för sin “musky” doft, och ingen mängd av bad kommer att kunna förhindra detta. I själva verket kan över-bada din iller resultera i hans hud släppa ännu mer av de luktande oljor för att ersätta dem som revs av från hans päls.

Äga en iller kan vara en underbar upplevelse, men du måste vara beredd på det ansvar som att äga en. Det är en bra idé att forska alla Illerutrustning som kommer att vara nödvändiga för hans omsorg, samt äta och beteendemässiga vanor. Det är även en god idé att titta in i de sjukdomar och olika tillstånd som illrar är benägna att och inrätta en regelbunden veterinär schema för hälsokontroller.