åsnor – vilda och tama

Det latinska namnet för Donkey är “equusasinus”

sammandrag

Åsnor är släkt med hästar, de är båda medlemmar av familjen “Equus”.

Åsnor är fredliga, vänliga och toleranta djur. De flesta inhemska åsnor som bebor Storbritannien hålls som följeslagare för boskap och på grund av det fogliga natur åsnor hålls också som sällskapsdjur. Åsnor används också för konkurrenskraftig visning.

egenskaper

Inhemska åsnor kan vara brun, vit grå, Mörkbrun och brutna färger. Många åsnor är spräckliga och randiga.

Mest enfärgade åsnor har en rygg rand, det är en rand mörkare än åsnor päls som rinner ner längs ryggraden, många har också ränder skuldra, återigen mörkare än åsnor pälsen kommer från vissna området ner axlarna.

Donkey hår kan vara rakt, vågigt, ulligt, lockigt och senig. Åsnor har stora huvuden och har långa öron. Åsnor har en upprätt manen och en minimal luggen, om någon alls. Åsnor ha en svans som liknar en ko.

Åsnor kan variera i höjd. Miniatyråsnor stå under 9 händer, vilda och tama åsnor mellan 10 och 14 händer, kan franska Poitou åsnor och amerikansk mammut åsnor stå upp till 17 händer. Vilda åsnor kan leva mellan 25 till 30 år gamla, domesticerade åsnor mellan 40 och 50 år.

historia och utveckling

The Donkey utvecklats i den karga miljön i öknen, där mat och vatten är en bristvara, följaktligen åsnan har en tuff tarmkanalen som kan smälta tuff vegetation och kan absorbera och bevara så mycket vatten som möjligt från de små mängder mat och vatten tillgängligt för dem.

I det vilda åsnor lever ensamma, som en följd åsnor har utvecklat ett mycket högt samtal kallas “braying” för att kommunicera med andra åsnor som är i närheten. A åsnor “Bray” kan höras upp till 3 kilometer. Åsnor har mycket större öron än hästar, är detta en möjlig följd av åsnorna behöver plocka upp ljudet av andra åsnor ringer i fjärran.

intressant information

Åsnor kan korsningar med andra medlemmar i “Equus” Familjen skapar en hybrid. När en manlig åsna parar sig med en kvinnlig häst den producerar en mula. När en kvinnlig åsna parar sig med en manlig häst den producerar en mulåsna. Mulor och Hinnys är mycket eftertraktade djur eftersom de är energisk och stark. För mer equstrian information besök Hästar till salu – Horsewizard