avel purebredkatter

Om du är intresserad av avel purebredkatter för monetära vinster, måste du överväga för-och nackdelar först innan du går denna väg. Medan de belöningar är generösa och givande, är katten avel inte för alla. Människor har denna felaktiga uppfattningen att katten avel är så enkelt som att bara låta katterna kompis. I själva verket är det precis tvärtom. Samtidigt tjäna pengar är en del av planen i avel, bör det inte vara det viktigaste motiverande faktorn.

Som en katt uppfödare, måste du vara ansvarig för välfärd och välbefinnande för din katt. Beredskapsplan bör vara på plats för att tillgodose oväntade förändringar. I ens av ägaren backa ut ur en affär, bör du ha en klar plats att hålla katten.

Förutom att ha en känsla av ansvar, bör du utbilda också dig väl innan du går in i avel. Avel purebredkatter kräver en hel del kunskap om de skriftliga rasstandarden och allmän katt vård. Du behöver hitta en erfaren mentor att arbeta med, någon som har haft tidigare erfarenhet av utställningar och uppfödning katter i syfte att bli en framgångsrik uppfödare.

Avel är också en dyr, tidskrävande och arbetsintensiv verksamhet, oavsett din valda rasen.
Maten är inte den enda som är dyrt, eftersom veterinär räkningar kan också bli dyrt. Även om du kan gå igenom hela graviditeten utan att gå till veterinären, måste du ändå avmaskning och mediciner vaccination också.

En annan faktor att tänka på innan avelskatter är om du har tillräckligt med utrymme för avel. Om du har en liten lägenhet, bör du inte försöka avla fram en katt.

En sista sak att notera är om din familj är angenäm till idén om avelskatter. Om er familj objekt, det kommer att ta en tung belastning på din relation med din familj om du inte har deras förståelse och samtycke.

Efter att lära sig om dessa saker, kan man dra slutsatsen att avel är en mödosam uppgift faktiskt. Men för dem som är kattuppfödare på hjärtat, är alla dessa strapatser värt kattungarna som de födde upp (ej producerade)! En katts liv är viktigare än pengar. Och det är mer givande att se kattungarna växer. Den intjänade pengar är bara en extra belöning.

Avel är inte bara om att ha många katter. Det handlar om att ta hand om dem alla.

Kort sagt, det finns många faktorer att tänka på när avel är berörda. Om du redan har ställt dig på det och du vill odla, bör du vara säker på att du har rätt kunskap och allt du behöver innan handen. Du bör alltid vara redo att hantera allt i samband med avel – och förbered dig för det värsta möjliga scenariot.