bästa tips på hur du håller din fågel frisk

Fåglar måste äta en nutrionally sund kost för att leva ett långt liv. Felaktig utfodring kan leda till undernäring och sjukdomar resulterar i kortare livslängd. Börja med att mata din fågel redan från början.

2. Papegojor och fåglar i papegojan familjen kan äta en mängd olika typer av livsmedel. Frön bör inte vara en papegoja är bara mat. Detta är ett misstag många nya fågelägare göra. Frön innehåller mest fett och inte tillräckligt med protein och väldigt lite vitaminer.

Tre. Fåglar kan äta de flesta bord livsmedel, men det är bäst att hålla sig till sunda poster inklusive poster som innehåller fullkorn, pretzels, och hela pasta vete och bröd. Livsmedel med hög fett bör undvikas. Aldrig mata dem avokado eftersom de är giftiga för fåglar.

4. Bra källor till näring för din fågel inkluderar bönor och baljväxter samt olika grönsaker och frukter. Vissa fåglar motstå nya livsmedel vid första medan andra är öppen för att prova många nya saker. Även om det kan ta lite tid fortsätta att försöka introducera din fågel till en mängd olika hälsosamma livsmedel.

Fem. Ändringar en fågels kost bör ske långsamt och gradvis över tiden. Ge färskvaror två gånger per dag för ungefär en timme varje gång. Var noga med att inte lämna färsk mat i fågelns bur alltför länge det kommer att utveckla bakterier som kan göra din fågel sjuk.

6. Din fågel bör utfodras två gånger per dag. Detta kommer att resultera i din fågel blir hungrig vilket kommer att göra det mer aktivt. Dessutom kan en god aptit gör det mer troligt att din fågel kommer att prova nya livsmedel. Utfodring på bestämda tider två gånger per dag kommer du även att kunna följa hur mycket din fågel äter. Om din fågel inte äter väl här kan berätta att det inte mår bra eller har ett hälsoproblem.

7. Om din fågel är en picky eater och du inte kan få det att äta en varierad kost kan du försöka värma eller laga grönsaker. Ta bort frön utom vid matdags tills din fågel börjar äta hälsosam mat på en regelbunden basis.

8. Precis som vatten är nödvändigt för människor är det också nödvändigt för friska fåglar. Håll din fågels vatten skålen fylld med färskt, rent vatten hela tiden. Bird skålar kan bli väldigt smutsiga och bör därför rengöras varje dag med varmt såpvatten. En gång varannan vecka ska du rengöra din fågels vatten skålen med en lösning innehållande blekmedel. Också göra det till en vana att plocka upp några vattenlösliga fågel vitaminer på den lokala djuraffären och tillsätta vitaminer till din fåglar vatten dagligen.

Fåglar gör underbara djur för hela familjen och de kan leva länge om de tas om hand på rätt sätt. Rätt vård av fåglar ingår att upprätthålla en hälsosam diet av frön, grönsaker och frukt.