bulldog valp fakta och hälsoproblem och sjukvård

Bulldoggen är en av de mer populära raser och det finns en bra anledning till varför. Dessa hundar har en one-of-a-kind look och otrolig personlighet som gör dem stora följeslagare och husdjur för ett antal ägare. Med sina sorgsna ögon och hängande käkar, är Bulldog omedelbart igenkännbar.

Förr i tiden var Bulldog uppvuxna att hjälpa jordbrukare slaktdjur. Med sin ihållande temperament, var Bulldogs användes som tjur baiters. Sporten förbjöds och folk började upptäcka Bulldog kärleksfulla natur. Dessa hundar är nu vänliga och sällskaplig varelser.

Bulldog Utseende – Även om de bara väger 40 till 50 pounds, är Bulldog mycket kraftfull. The Bulldog åtgärder mellan 12 till 16 inches lång och de har en kort kropp och korta ben samt en flatish panna. De har stora käkar, men mörka, milda ögon och antingen en rak eller lockig svans.

En medlem av den icke-sportsliga gruppen har Bulldog bara ett syfte i livet – att vara den bästa vän av en lycklig ägare. De är väl lämpade för deras roll i livet.

Bulldog Egenskaper – Dessa hundar är stora passar för människor i lägenheter och Townhomes. De har inte så mycket energi och inte gillar att träna ofta. Bulldogs kan vara villiga att ta en promenad med dig, men de är inte lämpliga som jogging mates!

Denna hund kan vara mycket som en college-aged pojke med dess beteende. Det kommer att snarkning, dregla och fisa ofta, vilket kan vara ganska en avstängning. Det finns tillfällen då de kommer att ha en mindre handgemäng med liknande storlek hundar för en behandling eller leksak.

Bulldog Hälsoproblem och Grooming frågor – Rasen älskar att äta. Se till att du inte låter din hund att bli överviktiga eftersom det förebådar allvarliga hälsoproblem i sina senare år. Andra hälsoproblem inkluderar allergier, höftledsdysplasi, andning och ögonproblem.

Bulldogs så hoppfull inte bra under UV-strålar. De kan drabbas av värmeslag lätt som är dödlig. Bulldog bör använda en choke krage för att minska problemen har med andningen och en vanlig koppel bör inte användas. En sele hjälper sina små tracheas.

Bulldoggen är en lättskött hund, annat än för de hudveck och rynkor i sitt ansikte som behöver mer vård. Bulldogs kan ha hudirritationer och en otäck stickande lukt om du inte rengör mellan hudveck. Det kan lukta lite stickande, men när du är ägare av en bulldogg, kommer du att älska det och se bortom detta fel.