collie träningstips – hur man tränar min collie

Om du just har antagit en ny Collie, har du förmodligen flera frågor som du vill fråga om hundträning.

1) ska jag träna min hund

Oavsett hundraser du får, det är en Schäfer, Boxer Dog, Golden Retriever, Grand Danois eller Collie, kräver de all utbildning.

När man talar om träning, vi talar inte om hund trick träning. Ja, kommer det vara trevligt om din Collie vet hur man utför hund tricks. Det kommer att göra dig så stolt framför dina gäster.

Men vad som är viktigare i början är hund lydnad utbildning. Varje hund ska gå igenom en riktig hund lydnad utbildning för att bli en väluppfostrad hund som kommer att vara en glädje för familjen.

Utan ordentlig utbildning, kan din hund uppvisar en hel del beteendeproblem som bara kommer att orsaka dig en massa huvudvärk. Några vanliga hund beteendeproblem inkluderar men är inte begränsade till aggression, bita, skälla, tugga, gnälla, gräva, jaga, slicka, hoppning etc.

2) När är den bästa tiden att börja träna min collie

Den bästa tiden att börja träna din hund är definitivt när det är fortfarande en ung valp. När din hund är fortfarande en valp, är det verkligen mycket lättare att kontrollera och hantera i jämförelse med en vuxen hund.

Detta är speciellt sant för hundar som kommer att växa i en mycket stor storlek när de vänder sig till vuxna.

Självklart, om du antar en vuxen hund, då du inte kan vrida tillbaka tiden och träna det som en valp. I detta fall är den nästa bästa tiden att börja träna din hund uppenbarligen nu.

Faktum är, den bästa tiden att börja träna din hund är så fort du kan. Ju längre du väntar, desto mer dåliga vanor din hund kommer att plocka upp och det kommer att bli mycket svårare att träna.