där har fåglarna borta

Åh herregud, efter all min tiggeri för nya dekorativa birdhouses jag behöver ta julgranen utanför och plantera den i snön välfylld med några av de vackraste bostäder för min trädgård invånare och besökare. Det enda problemet är alla mina fåglar har försvunnit och jag don? T vet var de gick. Jag har fyllt prydnadsväxter birdfeeders med de mest lockande fågelmat. De stannar helt, ingen besöker, och det, aos så ensam.

Jag kan höra dem dock ganska avlägset, pratar med varandra, hitta andra områden av mat i grannskapet. Förra gången detta hände hade vi en röd tailed hök flytta in så ingen kände sig säker. Så småningom lämnade hon och alla kom tillbaka. Men jag har ingen uppgift om rovfåglar och ingen runt har katter, jag saknar mina birdies.

De tvättbjörnar har vandrade bort och björnarna har äntligen gått in i någon sorts dvala, så jag kan lämna birdfeeders ut utan att oroa sig marodörer. Jag antar att det, AOS tid att verkligen arbeta på att attrahera de små tillbaka igen. Generellt denna tid på året jag har en mängd chickadees, Junkos, nötväckor, är skakig, ett par, sörjande duvor och hackspettar. Men just nu har jag ingen. Jag kan höra flimmer och Junkos. Jag tror att den sena säsongen snön har hållit tillräcklig naturlig mat runt så de don? T behöver mig ännu. Jag antar att, AOS verkligen en bra sak, men jag saknar dem.

När jag skriver jag minns plötsligt en incident förra sommaren. En bebisuggla landade på min granne, AOS räcke, satt där och såg på oss för ett tag och sedan flaxade bort. Han eller hans syskon bara kan vara orsaken till de saknade fåglarna. Vi har fantastiska wildlifelivsmiljöen just här och jag tror att det är fullt möjligt att balansen har förskjutits något.

Kom ihåg, när du försöker att komplettera en livsmiljö som du håller birdfeeders på säkra platser. Inte alltför utsatt, inte högt eller för lågt, skyddad men inte trångt. Vid utfodring av fåglar med rovfåglar runt se till att det finns träd täcker över matare så att synfältet avbryts och en uggla eller en hök kan? T enkelt se det potentiella offret från ett avstånd. Det är en bra idé att se till att den uppvärmda fågelbad är också säker från overhead rovdjur.

Okej så jag tar min nya dekorativa birdfeeders, fylla dem med deras favoritmat och väntar på mina vänner för att återvända. Hoppas din trädgård kryllar vinter vänner, Gott Nytt År.