de mest effektiva sätten att hitta en förlorad katt

Katter har en tendens att vandra hemifrån. Detta gäller särskilt hankatter, men det finns honkatter som kommer att njuta utforska naturen då och då. Om din katt saknas, kan en känsla av rädsla och panik som i. Inte omedelbart blir avskräckt. Istället tar en aktiv hållning för att få din katt tryggt hem.

Om din förlorade katten har satts med ett mikrochip, rapport om att han / hon saknar direkt. Detta ger dig slappna av i vetskapen att om alla härbärgen eller andra organisationer med mikrochip skannrar få tag på din katt, kommer de att veta att de saknas via mikrochip registersystemet.

Nästa, börja söka i området runt ditt hem. Typiskt katter att vara mycket mindre villiga att komma fram ur sitt gömställe än hundar. Av denna anledning är det förmodligen inte en bra idé att få en stor sökning part inblandad som kan köra din katt längre gömma sig. Istället, varna dina grannar på att din katt saknas, men berätta för dem att ge dig ett samtal om de upptäcker din förlorade katt istället för att försöka fånga katten själv. Å andra sidan, om din katt är vänlig, be dina grannar att hålla dem på ett säkert ställe tills du kan plocka upp dem. Detta kommer att säkerställa att de inte tar fart igen.

Katter kommer ofta kommer till ljudet av deras favorit behandla kan eller väska skakade. För att förbereda sig för denna händelse i framtiden, alltid skaka sina godsaker innan du lämnar ut dem även om inne i huset. Om din katt är van att få våt mat, ta en oöppnad kan utanför där du sedan öppna den. Den välbekanta ljud som de associerar med måltiderna kan locka dem till dig.

Om du nyligen har flyttat, se till att kolla tillbaka på ditt gamla hem för din förlorade katt. Katter kommer ofta tillbaka till bekanta platser. Många ägare är förvånade över att deras katter har rest enorma avstånd.

Katter har varit kända för att vandra i flera veckor eller månader innan deras ägare hitta dem. Medan många kommer tillbaka inom några dagar, inte förlora hoppet om du fortfarande inte har hittat din katt efter en tid. När din förlorade katt så småningom kommer tillbaka, överväga att vidta extra försiktighetsåtgärder, som att ha ett mikrochip inopererad, om du inte redan har. Du kommer då att ha ett nätverk av humana samhällen och andra myndigheter som har skannrar beredda att identifiera din katt.