den engelska pekaren det perfekta husdjuret

Följer sitt namn från sin förmåga att påpeka spel till jägare, var den engelska Pointer speciellt föds upp för sina medfödda egenskaper. Det finns en mängd olika raser som används vid jakt, men den engelska Pointer var känd för att hitta spelet, stoppa, och pekar ut genom användning av nosen. Jägaren skulle då veta var att skjuta hans mål och jägaren och engelska Pointer skulle gå om deras dag, nöjda med sin frikostighet.

Man tror att under de sextonde och sjuttonde århundradena, var den engelska Pointer noggrant och selektivt uppfödda från fyra andra raser. Dessa är bullterrier, Foxhound, Greyhound, och Bloodhound. Idag är den engelska Pointer en underbar ras som fängslar alla de bästa egenskaperna hos dess uråldriga kulturarv.

Elegant, kommer graciös, och athletic den engelska Pointer i en mängd olika färger. Dessa färgskala från levern till orange och du kan hitta engelska pekare med ett antal olika mönster på sina rockar. De kan också vara citron (nyanser av gult som vanligen används för att beskriva hundar) samt svart och chokladbrunt. De olika mönster på sina rockar är kända som att kryssa och kan variera från små fläckar till stora områden.

Några av de inavlade drag av dessa jakt eller pistol hundar gör dem också utmärkta husdjur. De är mycket godmodig, fogliga och trevliga husdjur och söka massor av uppmärksamhet samt tillgivenhet. Den engelska Pointer är också mycket skonsam och en bra hund att välja om du har andra husdjur eller barn. De är inte öppet territoriella därför göra justeringar lätt. De är också lyckligast när ingår i familjen och får leva inomhus.

Slutligen är det viktigt att inse att eftersom engelska Pointer är ursprungligen en jakthund, de kräver mycket intensiv träning. De älskar att springa, galopp, och njuta av naturen. De är bra husdjur som du ger dem stor uppmärksamhet, mycket motion, och frihet att spela kraftfullt. Problem kommer att uppstå om du håller dem begränsas utan tillräcklig motion. Om du planerar på att äga en engelsk Pointer, vara beredda att uppmuntra honom eller henne med massor av dagliga aktiviteter och du kommer att belönas med en lojal och pålitlig följeslagare.