din hund och dina möbler

Vissa hundägare tror att en hund är en hund, och att hans plats är på golvet exklusivt. Vissa tycker att han är en medlem av familjen, och att han bör tillåtas upp på stolar eller soffor, om han känner för det. Och det finns attityder i mellan som kan diktera tillåtelse för honom att komma upp på en “favorit stol.” Generellt är fördelningen mellan land och stad, med landets hundar förvisas till golvet och hundarna stad som har kör den där.

Om han kommer att vara strikt ett golv hund, då han aldrig bör tillåtas upp på någon möbel, redan från början. Vara upp i soffan med dig eller solo håller liten skillnad för honom, och det kommer bara förvirra honom senare om du förnekar honom förmånen. När han är liten, kommer han inte att kunna förhandla höjden, så det är inga problem med honom klättra upp.

När han växer och undersöker, kommer han att försöka klättra upp bara för att se vad som finns där. Skjut honom försiktigt och säg “nej” ett par gånger och han kommer att få idén. Senare får han försöka ockupera det medan du är ute ur huset. En enkel lösning för att träna honom är några lätta musfällor täckta med ett blad eller tidning set nära baksidan av kudden. Fällan kan inte skada honom och knäppa buller kommer att lösa problemet.

Om du bestämmer dig för att han kommer att bli en fullvärdig medlem av hushållet med alla privilegier, de problemen är endast de av smuts och reaktioner. När det gäller smuts, bör han vara utbildad för att vänta vid dörren för en snabb rengöring med en gammal trasa efter att han varit ute. När han är tillräckligt gammal för att klättra upp på stolar lätt han blir gammal nog att ha lärt sig “sitta och stanna”, och det slutar med problemet.

Såvitt reaktioner går, är detta verkligen något mellan dig och dina vänner. Något kräsna vänner som kommer på besök får finna hundar på möbler obehagligt, särskilt om hunden måste shooed bort av stolen de är på väg att sitta i. Om han är en stol sitter i ditt hus, kan han försöka vara en när Han går att besöka med dig. Så bildas en robust regel för honom – okej hemma, förbjudet någon annanstans, och inte göra undantag och han kommer inte riskera att förväxlas.