do orm repellers arbete

Den brännande frågan de flesta har är. Gör orm repellers arbete?
Det finns många människor som kommer Post att de inte fungerar, en del säger att de gör och youtube har en hel del inlägg om för-och nackdelar. Det jag har märkt är att de flesta av de nedsättande kommentarerna verkar komma från orm fiskare.
Så det enda att göra är att ta reda på så mycket som möjligt om dessa saker.

I huset testet.
Det bästa du kan göra är att prova det. Så när jag hittade en orm i trädgården, lämnade jag en av dessa elektroniska orm repellers i mitten av trädgården som var cirka 6 meter tvärsöver.

Ormen levde i en ruttnade stubbe i mitten av trädgården sängen.

För att göra detta så nära en testmiljö som möjligt, observerade jag ormarna rörelser över en 7-dagars period och skulle se ut sola och på jakt efter mat. Det var en röd bellied svart orm.

På eftermiddagen den 8: e dagen jag placerade Sentinel Solar ormen repeller i trädgården.
Nästa morgon när jag gick för att se ormen sola i sin vanliga plats fanns ingen orm. Jag kollade på andra tider när jag hade sett ormen och säker nog, No Snake.

I detta fall verkar det finnas bevis för att ormen har repelleras från området och avskräcks från att återvända.
Intressant, cirka 6 månader senare såg jag en orm är mycket lik den andra i en annan del av gården cirka 20 meter från där den siktades förra gången. Hittills har jag inte kunnat avgöra om det är permanent bosatt i detta område.

Andra exempel på människor som har succé med orm repellers är, här en från permakultur levande forum

“Kolecta
19-12-2010, 09:19
Hej läsare, med stor skepsis, för tre år sedan vi tog en chans och tog 5 sol orm repellers för våra 2 hektar i centrala Tasmanien (vi hade nicked heter det, orm central) tre år på och i dag har vi fortfarande inte har sett annan brun eftersom, tro vad ni vill jag säga att de arbetar och jag aldrig rädd om att skicka barnbarn ut på baksidan för att spela längre. “