duvor

Jag har nu en fullständig flock ring hals duvor besöker regelbundet. Det började för flera år sedan då tre duvor började utfodring på gården under dekorativa birdfeeders. Duvor äter från marken och kommer inte äta på någon av fågelholkar, men alla andra är så rörigt det finns mycket för dem att plocka upp. De verkar inte använda badet garden bird heller, men de älskar dammen. Nu efter 4 år flocken tycks vara upp till 10-12 eller så. Jag måste erkänna att jag inte betalar så mycket uppmärksamhet åt dem som jag gör till de mindre fåglarna och jag vet inte varför, kanske för att de inte äter på de unika fågelholkar, men de är precis lika intressant som de andra. Vad gör jag märker mest om dem är att deras vingar gnisslar när de flyger. Tja, om det inte är deras vingar det låter säkert som det. Var uppmärksam nästa gång du ser några.

Jag får också Oregon Junkos och mörka ögon Junkos. De ignorerar de tjusiga birdfeeders också, föredrar fröet kvar på marken. De verkar inte sjunga i stället har de en ganska distinkt klick. De Junkos använder fontäner trädgård fågelbad Jag undrar lite om nuthatches och ranka och några av de andra insekter eaters som besöker min livsmiljö. De verkar lockas till fröblandning jag ge de andra fåglarna i trä birdfeeders och i de dekorativa birdfeeders liksom. Men deras normala kost är insekter, vad är det? Jag tänkte att alla som vill komma till dekorativa birdfeeders är ett välkommet tillskott till familjen.

Andra flyttfåglar som kommer regelbundet till de tjusiga fågelholkar är medlemmar i fink familjen. Under våren de föredrar trä birdfeeders att fyllas med tistel frö och kan gå igenom pounds av det utan att egentligen försöka. Denna tid på året men de verkar få samma fröblandning som de andra vill ha i sina fågelholkar. Detta kan bero på att det finns gott om tistel frö finns naturligt. Se till att hålla birdfeeders och fågelbad rena och fullt denna tid på året som alla gör sig redo för den långa flygningen till vinterkvarter.