dvärghamster skador

Allvarliga dvärghamster skador kan undvikas. Visst ibland bita eller skrapa kan hända, men som ett sällskapsdjur ägare bör du kunna skydda din dvärghamster från ett brutet ben, eller ännu värre, att förlora sina ben.

De flesta av de faror som kan orsaka dvärghamster skador är utanför buren. De två saker att fokusera på i denna situation är korrekt hantering och inte förlora den lilla killen. Korrekt hantering är viktigt på grund av hur ömtåliga och smidig dvärghamstrar är. Om du spelar med honom, lära sig att hålla honom först så att du inte pressa honom för hårt. Se också till att du lär små barn hur man håller dem ordentligt i förväg så ibland små barn kommer att greppa för hårt. Också inte hanterar honom stående. Dvärghamstrar är inte lätt att hålla tag i och kan mycket snabbt få ut av ditt grepp. Om detta händer, kanske den lilla killen hoppar bara ur händerna aningslöst och om du står på den tiden, kunde det höga fallet orsaka en skada. Se till att alla spelar och hantering sker sittande för att undvika onödiga skador dvärghamster.

Och du vill absolut inte att han skulle komma loss. Visst, det finns sätt att säkert hitta och återställa din dvärghamster, men det finns också många faror i ett genomsnittligt hushåll. Först av allt är det bara så lätt för din dvärghamster att krossas. Dessa killar gillar att gömma sig och springa runt, så inte bara kunde de vara slarvigt klev på, men om de gömmer i bekväma platser som enligt en soffa kudde, under en kudde, i en sko, eller i ark, är det mycket troligt för dem att bli skadad också. Ett hus rymmer också en risk för elektriska apparater. En dvärg hamster kan tugga på några kablar som är runt huset och få elektrisk ström eller ens gömma i tvättkorgen och kastas in i tvätten! Så gör ditt bästa för att hålla honom trygg i hans bur.

Att hålla hem säkert förseglade är bara en del av att förebygga skador dvärghamster. Genom att hålla hem säkert förseglade du förhindra farliga rymningar samt skador från att fastna vid försök att krypa ut. Den andra delen av buren säkerheten gör att det inte finns några vassa föremål eller kanter inne i buren. Om du har ett grepp om dessa saker, så du kan känna dig bekväm att ditt husdjur inte kommer att uppleva några allvarliga skador dvärghamster.