en guide till att bygga din egen hundkoja

Alla som äger en hund kommer att veta att de kan bli dyrt. Veterinärer räkningar och livsmedel montera snart upp och det är därför så många hundar hamnar överges till räddnings center eller lägga ut på gatan. Ansvarig hundägare är medvetna om de kostnader som ett husdjur åsamkas och så gå in i det med öppna ögon. Dock är en onödig kostnad som arbetar med inköp av en hundkoja.

Många hundägare låter sina husdjur för att sova i hemmet med dem, alltså utrota behovet av en yttre hundkoja. Men andra föredrar att distansera sig något från sina husdjur, föredrar dem att sova ute på natten. För dessa ägare, är behovet av att köpa en hundkoja viktigt. Dessa kan variera från billiga köper som är lite mer än en trä skal, till enormt extravaganta konstruktioner komplett med en veranda och trappor för att göra sin kennel till ett lyxigt hem. Självklart stiger kostnaden i proportion till kvaliteten på hundkojan. Det finns dock ett alternativ.

Du kan bygga din egen hundkoja. Du skulle fortfarande vara skyldig att betala för de varor och du måste göra jobbet själv, men det betyder att du kan skräddarsy hundkojan till ditt husdjur. En hundkoja ska vara stor nog för ditt husdjur bekvämt att vända, men inte större än att för att behålla hundens kroppsvärme och så själv isolera till en examen. Mest lättillgängliga hund hus som du kan köpa från djuraffärer eller liknande platser är en ganska vanlig storlek. Med tanke på att din hundkoja ska vara dimensionerad i förhållande till just din hund, kan du finna att om du har en särskilt stor eller liten hund, att butiken köpte de är inte idealiska. Därför kan bygga din egen lösa detta problem.

Det finns några saker att tänka på när man köper material för din hundkoja. Det första är att säkerställa att hundkojan lyfts från golvet något för att förhindra att fukt från att tränga in i träet. Det andra är att se till att du köper plywood och inte tryckimpregnerat plywood. Exteriör klass är något svårare att komma med som de flesta järnaffärer säljer tryckimpregnerat. Detta är dock behandlas med kemikalier som kan vara skadliga för din hund om de tuggar det.

Dessa är de viktigaste sakerna du behöver för att följa när du bygger din egen hundkoja. Så länge dessa tre områden, storlek, upp från marken och användning av rätt virke, är korrekta du kan ganska mycket göra vad du vill när det gäller design och bygga. Varför inte dekorera den färdiga hundkojan för att passa din hunds personlighet? Det är vad jag kallar en designer hem!