en hund med en variabel diet är en glad frisk hund

Att ha optimal hälsa, hundar måste ha variation i sin kost, äta massor av olika livsmedel som erbjuder unika näringsvärde. Låter det bekant? Det är samma råd som vi människor får av våra läkare och annan vårdpersonal. Vi skulle inte leva länge äter samma sak varje dag år efter år, även om det var något relativt “friska.” Men många ägare fortsätter att ge sina hundar samma mat, främst kibble, dag efter dag.

Tänk på att det inte finns någon enda idealisk hundmat, även om det är av högsta kvalitet. Dessutom kommer olika hundar vara kompatibla med olika livsmedel. För att hitta den bästa maten för din hund, måste du ge honom massor av olika livsmedel och övervaka hur din hund reagerar på var och en. Några vanliga tecken på inkompatibilitet är rinnande eller goopy ögon, öroninfektion, diarré, gas, konstiga och illaluktande utsläpp, kliande och inflammerad hud. Ge honom inte mer än en ny maträtt på en gång. Du kan blanda det med andra livsmedel som du har fastställts vara säkra.

Håll en dagbok för att notera vad du gav din hund att äta, när du gav den till honom, och hur han reagerade på det. Det är också rekommenderat att du behåller alla etiketter och kvitton för de kommersiella livsmedel som du matar honom. Detta sätt, om din hund har en biverkning, kan du spåra eventuella ingredienser som orsakade det. Eller, om tillverkaren gjort ett dåligt parti du kan kontrollera om varan du köpte var en del av det.