en hund sinnen

Det sätt på vilket en hund ser världen är väldigt annorlunda från hur människor ser det. En hunds luktsinne är vida överlägsen den hos människan. Det är tänkt att en hunds luktsinne är minst 100 gånger mer kraftfull än människans, och det är uppenbart att hundar förlita sig på denna känsla mycket, när du ser dem med sin näsa för att undersöka ett föremål har hittats.

När två hundar först möter de i allmänhet har en bra nosa på varandra, eftersom de kontrollerar varandra. Det är också vanligt att en hanhund till kuk hans ben för att markera sitt revir, och de gör detta för att täcka upp dofter av hundar som har varit där tidigare. En tik i värme avger en speciell lukt enda märkbara för hanhundar, varför tikar i detta tillstånd vanligtvis hålls ett vakande öga på.

En hunds hörsel är också överlägsen människans, speciellt höga frekvenser. Därav användningen av “hundvisselpipor”, vilket vi inte kan höra, men kan höras av hundar. Också, ofta en hund kommer att höra och känna igen ett ljud innan människan kan, som fotsteg närmar den väg, eller att bilen drar på enheten. Hundens kan också flytta sina öron för att hjälpa dem att lokalisera ljudet mer exakt.

En hunds syn tros vara underlägsen mannens, åtminstone under dagsljus. Det finns inga fasta bevis båda hållen om huruvida hundar är färgblinda eller inte, men man tror att deras färgseende är inte så väldefinierad som människor. Men på natten är det en annan historia. Hundens ögon är bättre rustade att ta itu med mörkret, så att de kan se bättre än människor. Även hundar har bättre perifera seendet, vilket tillåter dem att se vidare på sidorna än vi kan. Så, kan inte bara de hör någon närmar sig bakifrån förr, kan de också se dem tidigare också.

Kommunikation mellan hundar är mycket imponerande, använder de ljud, dofter och signaler kroppen. Ögonen är mycket viktigt, är en stare vanligtvis används av en dominant hund till en undergiven man, för att visa dominans. Om en person som stirrar på en hund, kommer hunden brukar se bort, och kan rulla på rygg för att visa underkastelse.

Det sätt en hund håller öronen är också en viktig indikator. Öronen hålls tillbaka mot huvudet visar underkastelse eller rädsla, medan öron som upprätt är indikerar vakenhet. Tails är också en bra indikator. Om den hålls högt det generellt innebär vakenhet, medan en viftande svans betyder troligen spänning. En svans hålls låg i allmänhet innebär rädsla eller underkastelse.