en sund hund kost – byta från kommersiell hundmat

Om du inte har bott i rymden under de senaste decennierna, bör du veta att det inte är svårt att hitta konstgjorda färg, artificiella smakämnen, och sötningsmedel ingredienser som anges i de flesta av paketet mat som vi människor äter idag.

Om du råkar ta en ordentlig titt på din hundmat etikett, bör det inte komma som en överraskning för er att dessa artificiella ingredienser kunde hittas där också. Dessa ingredienser är verkligen inte bra för våra hundar, om de inte i själva verket orsaka mer skada, eftersom hundar har kortare tarmsystem, som avser att smälta naturliga kött och fett. Enligt många forskare, är den bästa kosten för hundar i själva verket en rå kost med så mycket ekologisk hundmat.

Å andra sidan, oavsett hur bra den råa eller ekologisk kost kan vara för din hund, är det också mycket svårt för hundägare att förbereda dem som de flesta människor har en livligare schema nuförtiden. Det finns fortfarande många kommersiellt beredda hundfoder som skulle vara lämpliga för din hund.

Om du är en av dem som har råd med den extra tid att förbereda och mata din hund, skulle jag rekommendera att du gör mer forskning på att hantera din hunds diet och inte mata honom vad du känner för utfodring. Eftersom hundar inte kan prata och inte vet vad mat är hälsosamt för dem, det är helt och hållet ansvaret för hundägare att behålla sin hunds hälsa.

Innan du rusa in i att ändra din hunds diet, förstår att det är upp till den enskilde hundägaren att bestämma vad som är bäst för sin hund. Dyr mat inte alltid motsvara bättre eller hälsosammare mat. Ta till exempel, kanske exotiska ingredienser, såsom buffel, minska risken för reaktioner födoämnesallergi, men de är också potentiellt mindre föremål för inspektion regler som går med mer vanliga ingredienser såsom nötkött, lamm, eller ens lax.

Vet att din hund inte är en strikt köttätare. Deras förfäder konsumerar vegetabiliskt material hittades i magen på deras bytesdjur. Den viktigaste delen innan du gick på för att ändra din hunds diet är att konsultera en hund dietist, när så är möjligt. Det är för att din veterinär kan vara värdefull när det gäller att hantera din hunds hälsa och fysiska behov, kanske han saknar kunskap när det gäller att hantera och ändra din hunds diet helt.