enkla tips om hur man bygger en egen hönshuset

Det finns många olika typer av planer hönshuset, men om du vill plocka de bästa modellerna, måste du se till att de är bekväma, tvättbart, bekväma och stängbar.
Hönshuset måste vara lätt att stänga under natten, så råttor och rävar kan inte komma in och attackera kycklingarna.

Det måste också vara bekväm, så kycklingarna kan abborre över marken, helst på en trä pinne, eller på ett hönsnät golv, om coop placeras på styltor. Även under natten, kommer kyckling matsmältningen systemen fortfarande fungerar, så deras spillning kommer att gå igenom hönsnät. Du behöver god ventilation i hönshuset, för att låta dem andas lätt, även när de är kokta upp insidan för längre tidsperioder. Helst bör du också sätta in holkar, som är ganska mörkt och väl ventilerat. Dessa boxar måste ha kutterspån eller färska strån inuti. Du behöver en holk för varje tre höns som du äger. Du bör hålla hönshuset öppet när det är dag utanför, så att de kan få skydd inne i händelse av dåligt väder.

Den hönshuset bör vara lätta att rengöra ordentligt och regelbundet. Bra hönshuset planer gör att du kan bygga något som kan rengöras med lätthet. Regelbunden rengöring förhindrar många sjukdomar. Om du vill ha något som lätt kan rengöras, bör du göra en hönshuset som har ledade sektioner eller borttagbara sidor. Du kommer också att finna det lättare att få äggen ur coop.

En hönshuset måste också vara bekväm att använda, så du behöver tänka på ett antal saker när du väljer en plan för det. För en, bör du kunna flytta den lätt, så ta sin vikt i beaktande och göra det av lättviktsmaterial om möjligt. Du bör också överväga enkelheten av tillgång, eftersom du ska kunna komma in i hönshuset lätt, att få äggen ut eller för att rengöra den.

Om du vill ha en bra plan hönshuset, bör du titta på några coops som redan är byggda, att se potentiella problem. Kontrollera och se om det uppfyller dina krav, inklusive storlekar, former och andra detaljer, som hur många nivåer det har.

Du bör leta efter fynd material, som bärgades virke eller gamla möbler, som du kan plocka isär och använda dess delar. Rengör allt material om de inte är nytt, att se till några kvalster dödas och din kyckling inte får några sjukdomar.