förhindra och behandla diarré hos hundar

Hundar har underbara tarmsystem och, på grund av detta, är diarré inte en mycket vanlig fråga. När det händer, det finns oftast en anledning och det kunde ha undvikits.

Om du tar några minuter att titta över dessa frågor som kan orsaka diarré hos hundar, kommer du att kunna förhindra att din hund för att behöva gå igenom det igen. Det finns också några saker du kan göra för att behandla din hund om den har diarré.

Den vanligaste orsaken till din hund att ha diarré är när det har en drastisk förändring i sin kost. Din hund är van vid att äta ett visst märke av hundmat då, av någon anledning, har du lagt något helt annat i sitt system. Detta vanligtvis sätter hundens matsmältningssystemet i en mild form av chock och kan orsaka diarré. Du kan lindra din hund till ett nytt märke av mat under ett par dagar, och du behöver inte oroa dig för detta händer alls.

Worms är nästa på listan. Om du ständigt hålla din hund avmaskade, behöver du inte oroa dig för detta väldigt mycket. Avmaskning kommer inte bara hålla din hund från att ha diarré, men det kommer att förhindra en mängd andra sjukdomar som kan påverka den. Stress kan spela en roll i din hund får diarré också. Detta händer oftast när du gör plötsliga och drastiska förändringar i sin omgivning, men det kommer att försvinna när stressnivån är nere.

När din hund blir diarré, se till att den har gott om färskt vatten att dricka. Precis som människor en hund kan bli uttorkad mycket fort om den har ett dåligt fall av diarré. Du bör också försöka att avvänja den tillbaka till sin normala mat igen mycket långsamt. Gå inte direkt tillbaka eftersom detta kan orsaka mer problem för din hund. Istället, ta ett par dagar.