fransk bulldogg valpar och deras allergier

Det kan vara förvånande, men många hundar lider av allergier, kan både miljö och mat, och franska bulldoggar reagerar mycket lätt. Du kanske inte vet hur man känner igen symtomen när du inte vet vad de är.

Mindre hundar och ljus-haired hundar är mer mottagliga för allergier än andra, såsom fransk bulldogg valpar med sin ljusa päls och liten kroppsbyggnad. Vissa tror att den lilla rasen av en fransk bulldogg är mer mottagliga för allergier eftersom de är närmare marken och irriterande ämnen såsom gräs och pollen. Deras korta, fina päls ger också enkel åtkomst till huden för att orsaka mer irritation. Oavsett anledning, allergier för din franska bulldogg valp är lika eländigt för honom eftersom allergier är för dig.

Franska bulldoggar valpar med miljö allergier, även kallad hund atopisk dermatit, är kända för att gnida sitt ansikte på mattor eller möbler, repa på sina öron och ögon mer än normalt och tugga sina fötter, ben och trampdynor. Om din Frenchie gör detta, kan det bero på att de irriterande är på hans hud orsakar klåda och sprätta nonstop. Försök torka fötterna och möta upp med en fuktig trasa efter varje potta paus utanför. Detta kommer att bidra till att undanröja några av de irriterande plågar din valp. Och det kalla vattnet kommer att ge viss lättnad för din valp hud.

Återkommande öroninflammationer är också ett stort tecken på allergi. Det är bäst att prata med din veterinär för att avgöra om detta orsakas av allergi eller en mer allvarlig öra tillstånd. Beroende på diagnosen, kan din veterinär rekommendera ett öra skölj som kan köpas på någon djuraffär. Detta kommer att hjälpa till att tvätta bort eventuella allergener som kan vara kvardröjande i hörselgången samt tvätta bort all smuts. Din Fransk bulldogg valp kan vara särskilt benägna att öroninfektioner på grund av den stora storleken på öronen. Öronen kunde fånga in irriterande, pollen och andra allergener i luften för att utlösa förödelse i hörselgången.

Nu när du vet symtomen, kan din franska bulldogg valp skrapa alla möbler och tuggar hans fötter inte vara en så stor gåta. Nu är det dags att vidta åtgärder mot de allergener!