gå för en fågel i stället

Många familjer underhålla tanken på att få ett husdjur på en gång eller annan. Ibland är det barnen som insisterar på att deras liv kommer inte att vara komplett utan en vänlig husdjur att ha kul med. Andra gånger är det föräldrarna som tyder på att lägga ett husdjur skulle sätta fokus och ansvar för sina barn. Oavsett vem vill sällskapsdjur mest, är det sant att lägga ett husdjur till många familjer är en källa till nöje, lärande och familjen bindning. De flesta familjer tror genast att de kan välja mellan att få en katt eller en hund bara för att de är de mest populära husdjur att ha. Innan du kör ut och köpa den perfekta kattungen eller valp, överväga att välja en fågel att vara ditt husdjur istället.

Kanske många människor tror att äga en fågel är reserverad för det vilda i hjärtat eller säkert för dem som bor i ett tropiskt klimat. Du skulle bli förvånad, men att lära sig att ett stort antal människor i nästan alla klimat i världen är stolta fågel ägare.

Känn lite osäker? Ta dig tid att lära sig om olika typer av fåglar som kan vara lämpliga husdjur för dig och din familj. Besöker en lokal djuraffär kan vara ett bra ställe att börja få kunskap. Var inte rädd för att fråga i butiken arbetarna några frågor du har om att äga en fågel eller om skillnaderna mellan sorter av fåglar. Lär dig så mycket du kan innan du gör ditt slutliga val.

Tänk på möjligheten för din familj att ta hand om ett husdjur och sedan bara välja en fågel som du verkligen kan ta hand om och njut. En typ av fågel kan kräva mer uppmärksamhet än du kan ge medan en annan sort av fågeln skulle vara perfekt för att passa din familjs fullspäckade schema. Det värsta du kan göra är att ta hem en fågel som är olämpligt för din familj. Ingen kommer vara nöjd med en fågel som måste vårdas per timme och det gör höga ljud hela natten. Tänk alla dessa detaljer noggrant.

Om du bestämmer dig för att välja en fågel som din första eller nästa husdjur, tar sig tid att utbilda hela din familj på fågeln. När du har tagit sig tid att lära sig, lära din familj viktiga fakta om fågeln och om de behov fågeln kommer att ha när det blir en del av din familj. Var ärlig från början om den allvarliga ansvar och privilegium att ha ett husdjur är. Speciellt dina barn måste ha en riktig förståelse för att en sällskapsfåglar kommer inte alla spel och nöje.

Välja en fågel för ett husdjur kan vara ett unikt och roligt sätt att få ett djur i ditt hem. Många fåglar är lätta att underhålla och kan ge timmar av skratt och skoj i ditt
hem.