ge första hjälpen för husdjur

Låt oss inse det, i många hem världen över, är familjens husdjur just det – en del av familjen. Det finns inget som kärleksfulla djurägare inte skulle göra för att säkerställa livslängden och livskraft deras husdjur. Så det är inte förvånande att djurägare är väl bevandrade i första hjälpen för sällskapsdjur. Att veta vad man ska göra för att tillfälligt behandla skador eller reagera i en nödsituation kan avsevärt påverka hälsan hos ditt husdjur.

Eftersom de flesta husdjur liknar barnen i deras naturliga nyfikenhet, kan man ibland få in över deras huvuden som resulterar i skador. Precis som vi förbereder för mindre skador och allvarliga nödsituationer när det kommer till våra barn, så måste också vi göra liknande preparat för våra husdjur.

Mycket av vad vi skulle inkludera i ett första hjälpen kit för mänskliga medlemmarna i vårt hushåll kan också ingå i en första hjälpen för sällskapsdjur kit. Slingervävnader, sax, tejp, alkohol eller annan antiseptisk som att rengöra ett sår, antibakteriell kräm, och pincett är alla viktiga poster att inkludera när ge första hjälpen för sällskapsdjur.

Tänk på att ett djur som är i smärta ofta kommer knäppa på dig i ett försök att hålla dig borta från sitt sår. Var extremt försiktig när du närmar dig din skadade husdjur. Oavsett din varma och kärleksfulla relation, kan ditt husdjur överraska dig. Detta är helt enkelt en instinktiv reaktion. Du kanske vill hålla en munkorg hands om du skulle behöva för att administrera första hjälpen för husdjur att ett morrande eller bitande djur.

Först och främst, kom ihåg att första hjälpen för husdjur är endast ett första raden i försvaret mot skador. En veterinär ska alltid höras när man hanterar en skada. Du kan säkert behandla mindre skador hemma men alltid ge en uppmaning till veterinären för att se till att ditt husdjur inte behöver synas.

Naturligtvis, i händelse av en nödsituation, administrera vad livräddande första hjälpen som du kan och få till ett djur sjukhus omedelbart. Håll antalet din veterinär och din lokala djursjukhuset postat uppsikt.

För mer information om hur du förbereder lämplig första hjälpen för husdjur, kan din veterinär vara oerhört hjälpsamma. Be honom / henne vad att hålla i handen i händelse av en nödsituation. Den korta tid som det tar att samla in sådana nödvändiga sakerna kommer att vara väl värt ansträngningen om du skulle behöva för att ge första hjälpen för sällskapsdjur.