genetiska sjukdomar som kan drabba en portugisisk vattenhund

Den första familjen har portugisisk vatten hund. En Senator äger tre portugisiska vattenhundar. Har anser du någonsin få ett för dig själv och din familj? En hel del har sagts om denna ras särskilt när en portugisisk vatten hund gick Vita huset. Förutom att vara en utmärkt följeslagare, är portugisiska vattenhundar kända för att vara kärleksfulla, lojala, atletisk och intelligent hund. Dessutom är denna ras sägs vara en allergivänliga hund därmed gör ett perfekt komplement till den första familjen sedan Malia Obama har allergier. Men det finns inga vetenskapliga belägg ännu som styrker påståendet att den portugisiska vattenhund är verkligen en allergivänliga hund.

Men oavsett ägare, vare sig det landets president eller en ödmjuk arbetare, är en portugisisk vatten hund mer benägna att förvärva genetiska sjukdomar är kända för denna ras. Dessa genetiska sjukdomar innefattar:

höftdysplasi
Höftledsdysplasi är en utvecklingsstörning ortopediska sjukdomar ofta drabbar hundar. Raser som PWDs, pudlar och andra större raser är mer benägna att denna sjukdom än andra hundras. Utvecklingen av sjukdomen kan minskas kraftigt genom att noggrant kontrollera djuren som ska ingå i avel. Det rekommenderas därför att alla portugisiska vattenhundar som skall användas för avel måste genomgå höft röntgen certifierad av OFA eller pennhip.

progressiv retinal atrofi
Progressiv Retinal Atrofi eller PRA karakteriseras av degeneration av näthinnan orsakar därmed nightblindness eller värsta, fullständig blindhet. En hund som bär genen för PRA ska inte ingå i avel för att förhindra spridning av sjukdomen. Optigen testning rekommenderas att avgöra om hunden är normalt, bär eller påverkas.

juvenil dilaterad kardiomyopati
Juvenile dilaterad kardiomyopati (JDC) är en genetisk sjukdom som kan orsaka hjärtsvikt och plötslig till valpar åldrande mellan sex veckor till sju månader. Några fall av JDC har inga fysiska tecken medan andra kan visa aptitlöshet, minskad energi nivå, kräkningar och andningssvårigheter. Denna sjukdom har ingen känd bot varken test för att fastställa sjukdomen.

Om du överväga att köpa eller anta en portugisisk vatten hund, se till att valpen är frisk och föräldrarna har hälsointyg som anger att de inte är bärare eller drabbad med de sjukdomar som nämns ovan.