giardiasis hos hundar

Giardiasis är en infektion med Giardia som händer hos hundar. Giardia är en cell parasit som heter protozoer. Denna parasit infekterar tunntarmen hos hund. Det finns många sätt som en hund kan bli smittad av denna parasit.

överföring
En av de mest populära metoderna för överföring är genom dricksvatten som har smittat cystor. De hundar som redan är smittade av parasiten kan passera på infektiösa cystor ut genom avföringen. Om din hund kommer i kontakt med denna pall, blir han snabbt infekterad. Dessa cystor är också överföras genom att äta smittad mat.

symptom
En infektion med Giardia betyder problem med matsmältningen. Hunden som är infekterad äter mat men inte får alla näringsämnen i den mat.

På grund av detta, kan hunden verkar vara slö och han kan även börja gå ner i vikt. Men det tydligaste tecknet på sjukdomen är diarré. Även en mild diarré kan betyda infektion.

diagnos
Så att hunden kan diagnostiseras, måste veterinären att ta ett prov på sin pall och analysera den. Du ensam kan ta ett prov av avföring till veterinären tillsammans med hunden.

Veterinären kan också ta lite avföring genom att badda ändtarmen. Ibland testerna kan vara ofullständiga och detta är anledningen till att testet måste upprepas ett par gånger. Den upprepade testet måste göras några dagar bortsett från den gamla. Ibland gör veterinären diagnosen genom att ta ett blodprov och analysera det.

behandling
Det finns många läkemedel som är lämpliga för att behandla denna sjukdom. Metronidazol är ett av de mest effektiva. Detta läkemedel måste tas i fem dagar. Det kommer att rensa alla parasiter från hundens tarm. Naturligtvis finns det andra mediciner också och hej kan vara mycket effektiva, men de kan ha biverkningar.