golden retriever historia

Den gyllene retriever historia är lång, med anor ända tillbaka till arton hundratals i Skottland. Rasen utvecklades först av en herre vid namn Lord Tweedmouth, som var ute efter att göra en jakthund som skulle fungera bra i området, och har bra utseende också.

Lord Tweedmouth köpte en gul färgad valp, från en Brighton skomakare i 1865. Det var den enda gula valpen i en kull på svarta vågiga belagda retrievers. Denna valpen hette Nous. Denna valp senare parades med en Tweed Water Spaniel heter Belle 1868 och igen i 1871. Detta var början på raden av gula retrievers.

Ättlingar till Nous och Belle, var rasen med vågiga och Flat Coated Retrievers, annan Tweed Water Spaniel, och en röd setter. Lord Tweedmouth skulle hålla mestadels gula valpar, och några svarta, för att fortsätta sin ras.

Några av dessa hundar gavs till vänner och släktingar, och användes främst av skogvaktare, som en herrklubb fågelhund.

Lord Tweedmouth söner förde golden retriever till Amerika år 1900, där de blev populära mycket snabbt. De var först anses vara en variation av Flat Coated Retrievers, men senare erkänd som en egen ras 1912, och erkänts av American Kennel Club 1925.

Den golden retriever är nu den näst mest populära hund i Amerika, och den näst mest registrerade med American Kennel Club. Den labrador retriever i nummer ett.

Golden retriever historia är riktigt intressant, och ändå fortsätter att vara idag. Även om det var uppfödd i första hand som en jakthund, och är fortfarande en av de bästa på att idrotten, det har många andra färdigheter idag.

Några intressanta golden retriever fakta visar att golden retrievers är nu mycket populärt med brottsbekämpning. På grund av deras angelägen luktsinne, de används för att upptäcka föremål såsom narkotika och sprängämnen. De används också för sökning och räddning.

Den golden retriever har blivit mycket populär som en terapihund för besökande personer på vårdhem eller barnsjukhus. De används också som att se ögat hundar.

Men den mest populära användningen av golden retriever, kommer alltid att vara som ett husdjur. De är underbara hundar, som älskar att vara runt människor, och tycker inte att lämnas ut av någonting. De är vackra söker djur, och kommer att ge dig många år av vänskap och lycka.