Grand Danois

I populärkulturen, skulle någon se flera referenser från Great Dane hundar: från Hanna-Barbera s Scooby-Doo och Astro av Jetsons till Einstein i Disneys Oliver & Company och hertig och Turk av den schweiziska familjen Robinson. Det är inte allt, det finns fortfarande Ace från Batman Beyond, GB Stern är The Ugly tax romanen, Mars och Jupiter från patriot, 2003 filmen Good Boy … och så vidare.

Stor dansk hundar har haft en historia av hyllade framgång mer än de flesta hundras eftersom de har egenskaper som unikt egen: långa, smala och rangliga kroppar med en kunglig lager tillsammans med en mild temperament gemensam för mastiff rasen, av vilka det kan vara nära relaterade.

utseende Danois hundar

Den allmänna minsta höjd av Grand Danois hundar är 28-32 inches i mankhöjd och väger en allmän minst 100 – 120 kg. Jämförelsevis en engelsk Mastiff kan växa 27-32 inches och väger 175-200 pund, vilket gör en Grand Danois intryck som lång och gänglig. En av dess framträdande egenskaper bortsett från en välmusklad slank kropp är långa slanka ben och en bred skalle med en allmänt fyrkantiga utseendet, särskilt längs nosen. Coats av fawn är vanligast tillsammans med en svart mask. Andra vanliga pälsfärg är brindle, blått och svart, är några mindre förekommande pälsfärgen på harlekin (helvit men med svarta fläckar fördelade över hela kroppen) och mantel.

temperament Danois hundar

Även en stor, väl musklad hund, Grand Danois hundar är kända för att vara väldigt toleranta, är sådana varför de har förtjänat det fick öknamnet “Snälla jättar”. Detta gör dem också dåliga vakthundar, som är predisponerade för mänsklig tillgivenhet även till främlingar. Men på grund av en sådan temperament, plus mild aktivitet, gör de perfekta husdjur för åldrande individer såväl som yngre barn.

Stor dansk hundar har starka dominans frågor om andra hundar och mindre djur, varför det är viktigt att Grand Danois hundar får lydnadsträning samt aggression utbildning medan fortfarande ung.

hälsofrågor av Grand Danois hundar

Gemensamt för stora hundar som mastiffer och Mossolers, Grand Danois hundar har långsam ämnesomsättning. Det är också därför som Grand Danois hundar är mer lugna än andra energiska hundar som huskies och Malamutes. Och mycket som de flesta hundar som är ganska inaktiva, de är benägna till uppblåsthet, höftledsdysplasi, och en sträng av medfödda hjärtsjukdomar. Och som Dalmatian hundar, Grand Danois hundar har en genetisk disposition för att bli döv när de blir äldre.

För mer information om hundar, besöka www.dog-utbildning-reviewed.com