grunderna på west highland white terrier

The West Highland White Terrier är en liten hundras med en enorm följande över hela världen. Människor är intresserade av honom som ett husdjur, en utställningshund, en lydnad konkurrent, en brukshund, eller ens alla ovanstående! Om du är en Westie ägare i syfte att hjälpa din Westie uppfylla sin potential, förbereda sig för att komma ner och smutsiga-ibland bokstavligen!

En Westie är en ren snö-vit, “stor hund i en liten kropp” paket. Denna hund är full av omsorg-fri energi, vilja alltid att vara en del av allt spännande utseende sak du är upp till. En annan intressant funktion till Westie är hans taggiga-Straight Up öron. Hans korta men mycket stark svans är produkten av år och år av brainstorming vad man ska göra när det envisa jägaren fastnar i vissa skadedjur hål (lösning: de drar honom tillbaka genom svansen!). Vuxna hanar mäter cirka 11 inches i höjd med tikar är ca 1 cm mindre.

Den Westie s dubbel päls är en av de bästa sköldar mot elementen, och från allt som en arg lurviga kan släppa lös sin väg. Valpar har mer av den mjukare underull, men korrekt handen strippa (som också kan läras av någon) hjälper till att avslöja den hårda beläggningen. Den vuxna päls skjul lätt, så borsta bort döda hår inte kan uteslutas. Märkligt, är den vuxna pälsen “torr”, vilket betyder att det är jord-och “doggy” lukttät.

West Highland White Terrier är ganska nöjd med några bad. Den hårda yttre pälsen själv behöver bara täta tandborstning och tillfällig kemtvätt för att vara helt ren. Denna sistnämnda berör ansöker majsstärkelse i pälsen. När pulvret borstas ut, går jorden med det. För att hålla en westie husdjur är glänsande, är grooming planerad gång var åtta till tolv veckor. En gång i veckan – eller två gånger behövs för en utställning hund.

Om westie ser dig som en gosig knähund, han hatar verkligen hatar att vara en! Många kommer att börja skruva om den hålls under långa perioder. Faktum är att de vill hålla alla i sikte, men kanske från en utsiktspunkt som hörnet av ett rum eller nära ett element. Ändå undantag till detta finns på båda könen hos hunden.

Om du har en seriös trädgårdsmästare i ditt hus, kan du behöva undvika en westie eller de flesta andra terrier raser. Westies älskar helt enkelt gräva och klämma sig in i hålor och hål, heta i jakten på vissa uppfattas bytesdjur.

Om du behöver en en-mans hund, eller är ur huset under större delen av dagen, skulle westie gör inte ett bra husdjur för dig. West highland white terrier är mycket folk orienterade och kan utveckla separationsångest ifrån dig. Även om de inte kräver mycket motion, får de uttråkade om de saknar uppmärksamhet och mänskligt sällskap.