hålla din yorkie preparerade

Yorkies kan lätt skiljas genom sin långa vackra päls av hår. Hålla din Yorkie preparerat ordentligt är viktigt att hålla sin päls ser på det sättet. I denna artikel kommer jag att diskutera några saker en ägare kan göra för att hålla sin Yorkie frisk och elegant utseende.

Ett av de viktigaste verktygen en Yorkie ägare behöver är en mjuk kam. Du bör kamma hela vägen genom din Yorkies päls en gång om dagen för att hålla håret klumpfri och untangled. Var noga med att använda en mjuk kam, eftersom stela och hårda sådana kan skada din Yorkies huden. Det är en bra idé att köra det över huden först för att se om det gör ont eller inte.

Många Yorkies är rädda för ordet “bad”, men dess en nödvändig del av att hålla en frisk och ren Yorkie. Du ska bada din Yorkie gång varje vecka eller två, med några små hund schampo och balsam finns på djuraffärer. Använd bara lite varmt vatten med schampo och balsam, och grundligt rengöra din Yorkies kroppen, följt av försiktigt torka dem med en handduk. Var noga med att inte få något vatten eller schampo i dina Yorkies ögon.

Yorkies utvecklar ofta slem uppbyggd runt ögonen. Du bör kontrollera dem för detta varje dag. Om du ser några, bara använda en våt trasa och mycket försiktigt torka bort det.

Tarter uppbyggnaden är ett vanligt problem många ägare lämnar obehandlade. Det finns många olika tänder rengöringsprodukter du kan hitta på din lokala djuraffär, men jag skulle rekommendera att du ber din veterinär vilken de skulle föreslå för just din situation.

Precis som oss människor, kommer Yorkies behöver få sina naglar trimmas regelbundet. Det är viktigt att inte trimma dem alltför kort, eftersom detta kommer att leda till blödningar.

Du kommer fortfarande att behöva ofta ta din Yorkie att få professionellt tränas. De kommer att trimma håret på rätt sätt, kontrollera om öronskabb, och ger en bra rengöring till din Yorkie.

Vårda din Yorkie ska vara en rolig process för både ägare och och Yorkie. En bra idé är att ge din Yorkie en behandling när du behöver spendera tid grooming dem. Innan du vet ordet av kommer din Yorkie börja älska att trimmas!