hästträning tips utbildningstillfällen

Korta hästträning tips om hur man genomför ett produktivt träningspass med din häst:

Ett. Börja alltid med en varm-up. Precis som människor, hästar behöver lite tid för att mjuka upp sina muskler och att förbereda sig både fysiskt och mentalt för ett träningspass. Longering är ett bra sätt att värma upp din häst. Det handlar om att låta din häst gå igenom olika gångarter, med en trettio fot bly i en cirkel runt dig.

2. Starta träningspasset med något som din häst är bekant med. Det kommer att bidra till att bygga hans förtroende för dig och sig själv.

Tre. Först bör nya införda saker vara de som är bara lite annorlunda från de saker din häst redan är bekant med. Kunskaper och färdigheter bör bygga upp på varandra, för att träna för att bli framgångsrik.

4. Nya saker bör införas mycket gradvis. Detta är en mycket viktig hästträning dricks. Till exempel bör all ny utrustning som införs enbart läggas på ett par minuter åt gången, sedan tas bort. Detta måste upprepas under en period av flera dagar, tills hästen vänjer sig. Helst bör den nya utrustningen bäras samtidigt på en lunging linje, först. Att få en ung häst att acceptera en sadel, till exempel, bör göras i flera steg. Först, låt honom se sadeln. Sedan är det bara att hålla det ovanför honom, inte lägga ner det men tills han är inte rädd för det längre. När du först lägga den på, inte sätta omkrets eller stigbyglar ännu. Låt honom vänja sig dess vikt först, och prata försiktigt med honom och slår honom upprepade gånger. När han förlorar sin rädsla för det, då kan du lägga till gjorden, och så småningom andra nya saker.

Fem. Slutligen bör alla träningspass avslutas med ett svalna period. Det är bäst att avsluta träningen när träningen har gått bra, så det är ihågkommen av din häst som en bra erfarenhet.

Av alla tips hästträning though, är det viktigaste som du bör komma ihåg att din häst ser upp till dig för vägledning. Om du är lugn, bekväm och säker, kommer ditt träningspass säkert gå mycket bra.