head grimmor och din hund

Head grimmor blir allt mer populär som en metod för besöksförbud stora hundar snarare än att använda en choke kedja. Huvudet grimma utvecklades på ungefär samma sätt som hästen betsel och sätts på liknande användning. Hunden Spärrgrimma passar runt hundens huvud och du kan då leda din hund i den riktning du vill gå.

Många hundar kommer att ta till en krage väldigt snabbt så om du lägger till en choke kedja din hund inte kommer att reagera negativt eftersom han är van att bära sin egen krage. Dock är en Spärrgrimma en helt annan bit kit. Om du aldrig burit något runt huvudet eller över näsan, är det möjligt din reaktion inte skulle vara alltför positiv första gången någon har försökt att införa detta på dig. Du hund inte kommer att gilla det heller, särskilt om han har aldrig burit en munkorg. Det tar ungefär samma tid för en hund att vänja sig vid hans huvud grimma, som det gör för en häst att vänja sig tygeln.

Om din hund är alltför fränare och energisk, är Spärrgrimma en utmärkt metod för besöksförbud och styra honom. Det är också en mycket bättre metod än att använda choke kedja som kan skada hans matstrupen eller orsaka whiplash grund yanking hunden tillbaka ständigt. Om du är en liten person med en stor hund kommer Spärrgrimma förse dig med mycket mer kapacitet att hålla kontroll över din hund än ett halsband och koppel. Det kommer att hindra hunden springa i en snabbare takt än vad du kan hantera och hindra dig att knuffas bort dina fötter med hunden dra dig bakom honom. Även denna del av utrustningen inte är utformad för att stoppa din hund biter, liksom nosen, kommer det ge viss hjälp att hantera vissa aggressiva beteende.

Head grimmor är allmänt tillgängliga för köp i djuraffärer, vissa veterinärkliniker och på internet. De finns i olika storlekar, är justerbar och mycket ekonomiskt att köpa. Du behöver inte ta klasser i hur man använder dem, men var försiktig när du använder dem eftersom om du är alltför kraftfull, kan du skada din hunds nackmuskler eller hans huvud. Gentle leda och rycka är mycket bättre än kraftfullt dra tillbaka.

Lita inte på huvudet grimma som enda utbildning stöd när lära din hund kommandon. Du behöver honom att associera kommandon med ord och din röst och inte av åtgärder vidtagna med huvudet grimma. Om valpen bara lär sig via de åtgärder som vidtagits med huvudet grimma du kommer aldrig att kunna använda en vanlig koppel, halsband eller choke kedja, så se till att använda huvudet grimma i samband med röstkommandon.

Prata med din veterinär för att fastställa lämpligheten av ett huvud grimma för din hund. Det kan finnas skäl till varför det inte skulle vara lämpligt att använda en speciellt om din hund har någonsin drabbats av en nackskada.