hjälpa övergivna west highland terriers

Varje år är det många hundar, inklusive West highland terriers välkomnas av många familjer i sina hem. Under de första veckorna … månader förmodligen är den nya familjemedlemmen älskade och avgudade och ofta blev äpplet allas öga. Men när saker inte blev som förväntat, olyckor blev frekventa, ökar antalet hål i gräsmattan eller irriterande ljud nästan varje gång, kärlek och tillbedjan oftast hoppar ut genom fönstret och lämna utan återvändo. Det var först då insikten slog att rasen är faktiskt inte den perfekta rasen för familjen. Nästa sak du vet, är detta borde-till-vara perfekt familj välter Fido till närmaste katthem eller värsta, överge den stackars varelsen på egen hand.

West highland terrier är övergivna av olika skäl. Men nedläggning inte skulle ha hänt om människor är ansvariga nog att själva bedöma att avgöra vilken specifik ras är rätt för dem, och de är väl medvetna om vård, tid och uppmärksamhet som krävs av dessa djur för att bli frisk och lycklig. Det är också viktigt att människor säkerställa kvaliteten på husdjur de kommer att få och undvika dem från valp kvarn uppfödare. Med detta kommer inte bara det att minska antalet övergivna husdjur men kommer också att slå ett slag för valp kvarn uppfödare.

Man kan också hjälpa övergivna hundar i hund adoption. Genom hund adoption, hjälper dig att spara en hund från eventuella död eftersom kronologiskt sjuka hundar, äldre hundar, problematiska hundar eller de som har vistas i skyddsrummet under en lång tid är ofta i riskzonen för dödshjälp. Men det finns frågor kring hund adoption. Vissa tror att hundar från härbärgen är problematiska hundar sålunda uppgivits av sina tidigare ägare. Det kan vara sant att vissa hundar har problem, bör människor vet och tror att inte alla hundar i skyddsrummet är problematiska hundar. I själva verket är några av dem redan utbildade antingen av sina tidigare ägare eller personer från skyddsrummet. Vissa är även kastrerade / steriliserade och har avslutat sina skott och vaccinationer som krävs enligt lag.

Om det fortfarande inte övertygad, försök att besöka en hund härbärge närmast dig. Där kommer du att få reda på att anta en hund är inte en dålig idé trots allt. Kanske kommer du att inse att det är bra!