hund agility utbildning för din valp

Du kan thnking, “När kan jag börja agility träning med min nya valp?” Du kan börja omgående, med vissa rekommendationer. Valpar alltid lär, så varje gång du är med din valp du kan leka och umgås med agility i åtanke. Kom alltid ihåg, om du kan styra dina valpar miljö, kan du undervisa och utbilda de beteenden du vill, kvar på egen hand, även i en inhägnad gård, kommer valparna lära och utveckla beteenden som senare vi kanske vill eller behöver för att släcka.

Exponera din valp till olika ytor. En av de första beteenden vi lär våra valpar är “Box” eller “Tabell”. Detta beteende överförs till agility paus tabellen. Lure valpen upp på en låg paus bord, behandla dem på bordet. Du kan ringa något pausa tabellen du vill. (Om jag fick börja om jag skulle namnge paus tabellen “Box” istället för “Table” för mina hundar eftersom på agilitybanan det finns potential att ha alltför många “T” ord, dvs tunnel, däck, bord, och GUNGBRÄDA . Problemet är jag också en varelse av vana, och under tryck återgå till min förvalda ord, “bord” skulle vara en av dem.)

Lär din valp att “Box”, vilket innebär att gå upp på en mängd olika hinder. I vår utbildning fältet använder vi “Box” för uppochnervänd kennel tops, botten av fat vänds upp och ner, häckar fågel och mer. Var kreativ med din valp, få dem att komma upp på alla typer av ytor, utsätta dem för olika former, storlekar och texturer. När din valp är bekvämt att komma upp på en “box”, då kan du börja att be dem att sitta på lådan också.

Du kan också börja använda Buja styrelser för rörelseträning. Buja styrelser är i allmänhet gjorda av plywood, 36 “x 36” med en målad yta eller täckt yta. På undersidan finns en 2×4 ruta där en delvis tömd Bollen placeras. Detta gör att Buja styrelsen att gunga. Vid första du kan belöna din valp för att få en tass på tavlan, sedan belöna för två fötter och så småningom alla fyra. Beroende på dina valpar temperament kommer att avgöra hur snabbt de får bekväm på Buja styrelsen.

Abborre utbildning kan även startas med unga valpar. Abborren är generellt en 1’x1 “träyta som höjs med 2” x4 “‘s undertill. Så Abborre är ungefär fyra inches i höjd. The Perch hjälper lära valpar rearend medvetenhet. Återigen, kan du belöna din valp för att få en framtass på abborre och sedan den andra. Abborre utbildningen används oftast med bara framtassarna på abborre.

Dessa är bara några beteenden du kan lära din ung valp. Exponering för en mängd olika ytor och höjder hjälper din valp att bygga förtroende för hans framtida agility träning.