hund hälsa – precis vad som är normalt

Vi ser ofta våra hundar som en del av familjen. Jag vet att jag gör. Som sagt, de flesta av oss inte har en aning om vad som utgör ett normalt intervall för hälsan för våra valpar. Det är viktigt att få information. Ungefär som oss människor, fånga saker tidigt är nyckeln till att undvika stora problem.

Bestämma den relativa hälsan hos din valp görs ungefär på samma sätt är det med oss ??människor. Du kontrollera temperaturen! Med hundar, görs detta bäst rektalt. Det är viktigt, så inte vara blödiga. Dessutom behöver inte en panikattack när du ser temperaturen. Hundar går varmare än vad vi gör. Det normala intervallet är mellan 100,5 och 102,5. Något mer än en halv grad kallare eller varmare är dåliga nyheter och du bör omedelbart få din valp till en veterinär.

Den puls på din valp är ett område som kan vara svårt att mäta eftersom det finns så många variabler. Valpar har snabba hjärtan och kan slå på upp till 180 slag per minut. När de blir vuxna kommer hastigheten sänkas till 70 till 120 intervall. Ju mindre hunden, desto högre kommer att bli. En annan stor faktor är om du valpen är i form. Om så är fallet, bör hans hjärtfrekvens vara närmare 70 än 120. Kort sagt, är motion bra för en hund vilket innebär att du har ingen ursäkt för att inte komma ur soffan och få utanför.

Bettet på din hund kan förändras radikalt från sina unga dagar till en vuxen lagret. Även om antalet kan variera mellan olika ras, valpar brukar ha 26 tänder. Precis som du och jag, kommer många av dessa faller ut när de blir äldre. De mjölktänderna kommer då att ersättas med vuxna versioner och sedan några. Vid tiden för omvandlingen är klar, kommer den genomsnittliga hunden har 42 tänder istället för 26!

Vid slutet av dagen, hundar behöver samma saker som vi gör för att hålla hälsan. Ta ut dem och få dem lite motion!