hund-kungariket meddelade ett husdjur varningstriangel

kalifornien hundar dör av svampförgiftning

december 17, 2009

Veterinärer i Berkeley och Oakland varnar hundägare att hålla sina hundar borta från vilda svampar efter flera hundar dog i förra veckan från att äta mycket giftiga Amanita svamp.

Veterinärer säger att regnen har fört ut alla typer av svampar som växer i varv, parker, medianer trottoaren och vilda områden. De rekommenderar att om du har svamp i din trädgård plocka dem och kasta dem så hundarna inte äter dem.

Om en hund äter en svamp, måste det ses inom en timme eller två eller kommer det att vara för sent. Hundägare bör inte slösa tid på att försöka bestämma vilken typ av svamp hunden åt – bara få den till veterinären omedelbart.

Amanita svamp inte ser onormala, de är bara små vita, men de är extremt giftiga. De tecken på toxicitet visar en dag eller två senare, men då är det för sent att rädda hunden.

Gifterna attackerar vanligtvis levern. De Amanitas har en söt doft, som orsakar hundar att äta dem eller utrota dem, även om de inte syns. Många hundar kommer att selektivt plocka dem ur en skara andra svampar.