hundar och ägare relation

Otränade hundar är sällan så lycklig som utbildade dem, och leda mycket mindre intressanta liv. Ett stort antal hundar njuta av att lyssna och är stolta över den kunskap och de färdigheter de förvärvar. Flera hundar får också en känsla av trygghet från lydnad och disciplin, i synnerhet de mer smarta sådana.

Varje observant hundägare kan själv se att hans hund blir större tillfredsställelse från beröm belöna ett utfört kommando som låter bra eller gott uppförande än vad han gör från flyktiga spännande lyda, som vanligtvis följs av de uppenbara skuldkänslor, även när han har ännu inte blivit straffade.

Definitivt, ägare visar en skillnad i deras utbildning talanger precis som hundar varierar i deras utbildning förmågor. Vissa människor är födda djurtränarna och åstadkomma enastående resultat med liten ansträngning. Men även de bästa tränarna är sällan lika framgångsrik med varje hundras. De utbildningar procedurer som är mycket blomstrar med en typ av hund kan vara helt ineffektiva med en annan. Hundträning tekniker har varit så väl systematiserat under senare år att de minst begåvade ägaren kan uppnå rimliga goda resultat med ansträngning, uthållighet, tålamod och förståelse.

Varje hund bör ges grundläggande lydnadsträning som en självklarhet, och inte bara när de utvecklar dåligt uppförande. Hundar lever i ett mycket snabbare tempo världen, precis som människor gör. De kan fortfarande vandra eller vägrar att följa även om vi kan vara med dem när de är ute offentligt. Världen kommer att träna dem hur man missköter, men det är upp till mästare som sällskapsdjur föräldrar att lära dem hur man beter sig och agera därefter.

Specialiserad utbildning är inte nödvändigt såvida hunden är att utföra eller ses, såsom de renrasiga visa hundar. Denna nivå av utbildning och beteende kräver mycket mer tid och arbete. Vanligtvis krävs det en högre benägenhet hos hunden, samt mycket mer skicklighet och tålamod på den del av tränare. Utbildning din hund är grunderna i beteende och kommunikation som kan vara mycket givande för er båda. Vad du kan sakna i erfarenhet, utrustning, lokaler, oftast belönas för genom din hunds önskan att behaga den person han älskar och lever med, som är hans starkaste inspiration.