hundbett och ansvar

I USA miljontals människor äger hundar som har resulterat att vara den mest populära husdjur. Dog parker, körningar hund, och doggie dagvård är alla extremt populära platser för dessa djur, och ägarna till dessa djur spenderar tusentals dollar per år att ta hand om dem. De flesta hundägare kommer troligen att säga att de föredrar sin hund mer som en del av familjen än att bara vara ett husdjur, använda dem för sällskap. Den vakthund aspekten kommer som en bonus eftersom många hundar är territoriella och kan vara försiktig med främlingar i närheten av dem, deras familj eller deras egenskaper.

Som ett resultat av detta, är det uppskattas att cirka 800.000 människor behandlas för hundbett mycket enskilt år. Om 370.000 personer kommer att kräva behandling i en nödsituation hus, bland sida med stygn, avhuggna fingrar eller tår, eller nervskador. Vissa av dessa personer dödas årligen. Majoriteten av offren för hundbett råkar vara barn.

Det finns olika typer av hundar och några av dem är naturligt mer aggressiva än andra. Vissa raser, såsom pit tjurar är naturligt aggressiva. Medan andra hundar fått lära sig att vara aggressiv av sina ägare eller lära sig deras beteende genom omild behandling. Även några vänliga hundar, när de provoceras, är kapabla av brutala attacker och orsakar stora skador.

Resultatet av en skada från en hund biter, om hunden ville skada eller inte, kan lämna livet-upplevelse. Individer har förlorat sina näsor, ögon, öron, eller blivit allvarligt förskräckt på framsidan av resultatet av hund attack. Denna incident kan göra någon livet fysiskt svårt, samt förstöra deras självförtroende. Människor förlorar tid restaurera eller hjälpa en älskad återhämta sig från den skada som orsakas av en hund biter, vilket kan påverka deras jobben, företagen och deras inkomster. Detta kan också skada dem ekonomiskt när sjukhuset medicinska räkningar kommer. Dock kan hundens ägare vara ansvarig för några eller alla förluster som uppstår.

Ansvar för hund biter

Om en hund hittades springa runt på gatan och attacker någon, kan ägaren vara ansvarig för personskador eller skador för att inte hålla hunden inhägnad eller i koppel. Om hunden ägaren bor i en lägenhet, kan fastighetsägaren eller disponenten hittas försumlig. Om någon annan var ansvarig för att ta hand om hunden vid tiden för attacken, till exempel en hund sitter eller hundinstruktör, kan de vara försumlig i sitt ansvar.