hunden tandvård är viktigt

Hundar är ett rent nöje att ha runt, de är lojala, kärleksfulla, lekfulla och alltid glad att se dig. Men de är också ett stort ansvar från vanliga veterinär hälsokontroller för att ge en näringsrik kost och grooming. Med en hund är som att ta hand om ett barn, det måste göras på en daglig basis för att du har en frisk och glad hund.

varför dina husdjur har dålig andedräkt?

Dålig andedräkt (även känd medicinskt som dålig andedräkt) hos husdjur orsakas av sjukdomar i tandköttet, såsom gingivit och det nästan alltid uppstår på grund av dålig munhygien. Statistiken visar att nästan 70% av husdjur (katter och hundar) kommer att drabbas av någon form av tandköttsproblem vid 3 års ålder och det är på grund av tandsten att insättningar på tandköttet på grund av dålig eller ingen munhygien.

Dålig hund tandvård inte bara leda till tuggummi sjukdomar utan även sjukdomar som sprider sig till hela kroppen och det är ännu en anledning till att du måste ta några minuter varje par dagar för att njuta av att tillämpa god tandvård för ditt husdjur.

korrekt och nödvändig hunden tandvård

Det finns några sätt som du kan se riktig hund tandvård så att din hund inte kommer bara inte har dålig andedräkt, men hans tänder kommer att vara friska och tillsammans med sina tänder hela hans kropp också. Torrt foder i sig själv eller blandas i hans eller hennes mat hjälper rengöra tänderna i processen att äta samt hålla tänderna stark och denna praxis kan och bör göras på en daglig basis.

Borsta hundens tänder varannan dag är det andra sättet att säkerställa korrekt hund tandvård. Det är sant att din hund kanske inte exakt glad med att borsta sina tänder, men det är för hans eller hennes hälsa och allt beror på dig och hur du närmar dig det för att göra det lekfullt och rolig upplevelse som han eller hon borde ser fram.

Sist men inte minst, kan du ta din hund till veterinären för den bästa hunden tandvård, eftersom det finns speciella verktyg som säkrar alla tänderna rengörs grundligt samt tuggummi. Under din hund regelbundna kontroller med veterinären se hans eller hennes tänder kontrolleras samt att se till att det inte finns någon tandsten insättning och om det finns, kan bara veterinären bort det framgångsrikt.

hålla ditt husdjur friska

Rena tänder kommer att säkerställa en god hälsa för dig bästa vän och stor andedräkt också. Din hund tandvård är så viktigt att hans eller hennes hälsa som kost eller grooming och får inte negligeras.