hundträning – hur man bemästrar promenad

Träning ett husdjur är mycket hårt arbete. Det kräver en hel del beslutsamhet och uthållighet för att se till att oavsett vad det är som du försöker göra nå fram till honom. Denna artikel har blivit på ett sätt en serie eftersom jag tror starkt på vad jag skriver och vad jag försöker förmedla till alla som läser detta.

Jag tror på att ta ansvar för ditt husdjur och inte bara bli av med honom eftersom du inte kan ta hand om problem som i de flesta fall du skapade ändå. Jag tror att när du får ett husdjur och vill han eller hon att vara det bästa de kan vara det krävs hårt arbete och engagemang för att uppnå detta mål i stället för lättja. Att äga ett husdjur är hårt arbete och tar tid att få honom att agera på det sätt du tycker passar. En av de mest grundläggande men mest effektiva tekniker för att träna ett husdjur är att helt enkelt ta ut honom på en promenad. Det kan tyckas väldigt dum att jag säger att en promenad är allt som behövs, men om var och varenda en av er visste hur viktig en promenad är att ditt husdjur än du skulle också hålla med mig.

Vandringen är din chans att se till att ditt husdjur vet att mellan dig och honom att du är flockledare och han är medlem i denna grupp, inte ledare för gruppen själv. Det är viktigt att han vet detta eftersom om han inte vet, och han tror att han är ledare kommer det att finnas en konflikt mellan dig och honom och det är en av de främsta anledningarna till djuren sänds iväg. Ägare förstår inte att de är roten till problemet och inte husdjur. Under vandringen måste du se till att du utstrålar en lugn och självsäker attityd eftersom hundar är mycket känsliga för negativ energi. När du gå ditt husdjur att du håller i kopplet på ett sätt som ger dig kontroll över hur han går och hur långt han kan resa. När han drar se till att du håller den med båda händerna. Det kommer att finnas tillfällen då han börjar att gå framåt om du av någon anledning. Ditt jobb som finns att knäppa honom ur det inte genom att dra i kopplet upp, men genom att rycka den åt sidan. Dra upp bara får honom att bli starkare och gå framåt ännu snabbare.

I min nästa artikel jag vill täcka mer om denna viktiga verksamhet som du och ditt husdjur behöver engagera sig i vardagen för honom att bli en normal och undergiven husdjur.