hundträning hur

Dog utbildning är den aktivitet i vilken en ägare eller förare arbetar för att lära en hund att följa olika kommandon. Dog utbildning är ett mycket vitt begrepp, och det beskriver en rad metoder som kan användas för att lära en hund många uppgifter. Eftersom hundar är mycket intelligenta varelser, kan de lära sig att jaga, vakta, spåra, flock, och lyda sina ägare. Dog utbildning ger ett antal fördelar för både ägare och deras hundar, eftersom hunden kommer att ha kompetens som kan göra det bra och ännu mer värdefull.

Dog utbildning är en viktig roll för någon som är en hund ägare, och det är troligt att denna form av utbildning har funnits så länge som människor och hundar har samverkat. Hundar kan lära sig att leda de blinda, rädda människor under en katastrof, och att hjälpa en jägare i jakt efter mat. Eftersom hundar är flockdjur, de har en naturlig instinkt att samarbeta, oavsett om det är med människor eller andra hundar.

Under århundradena har denna naturliga pack tendens förbättrats ytterligare genom selektiv avel på den del av människan. En hund som är väl utbildade kommer att kunna snabbt anta att några kommandon som ges till den av dess ägare. Innan en hund kan gå vidare till de mer avancerade metoder för utbildning, måste den först läras grundutbildning. Oavsett vad det avsedda målet att utbilda en hund, är det viktigt att det lär fem grundläggande steg, och dessa steg är ner, sitta, stanna, nära, och Recall.

Det måste betonas att hundar inte kommer att lära sig de grundläggande utbildningen steg som nämns i sista stycket. Deras ägare eller deltagare skall lära dem dessa steg. Från den mest grundläggande nivån, kan träna en hund gör det säkert att vara runt, och kan hålla den säker. Den största utmaningen som ägarna kommer att möta när du försöker träna sina hundar är att kunna kommunicera med dem på ett sätt som hunden förstår. Dock är det mest grundläggande steget i hundträning att kunna belöna hunden för positivt beteende vid justering eller ignorera negativt beteende.

Det finns speciella metoder du kan använda för att få din hund att följa dina kommandon. Till exempel, om du vill få din hund att sitta, har du möjlighet att ta en behandling och visar det för din hund. När du visar hunden att behandla, kommer de att bli upphetsad. Men, kommer du vill lämna denna behandling utom räckhåll för din hund. När hunden är spänning bär tunna, kommer de troligen sitta och vänta på dig istället för att försöka få behandling. När hunden sitter, säger ordet “sitta” och ge njutning till det snabbt. Om du gör detta kontinuerligt, kommer hunden att börja förstå innebörden, och kommer att börja följa ditt kommando. Oavsett vad du gör, bör du ta aldrig av att slå eller allvarligt straffa din hund för att träna det.