hundträning och lydnad-två typer

Det finns två grundläggande typer av hundträning och lydnad. Dessa är de koppel / halsband metod och belöningen metoden. Det är ibland svårt att avgöra vilken metod som kommer att bli mer effektiva för utbildning ditt husdjur. Denna artikel kommer att diskutera skillnaden mellan de två metoderna och hjälpa dig att avgöra vilken som fungerar bäst för dig och din hund.

Den mest traditionella stilen av hundträning och lydnad är det koppel och halsband metod. Det finns några skäl till varför vissa föredrar denna metod för att med hjälp av belöning metod, såsom personlighet tränare, vilken typ av hund som utbildas och, uppgiften eller uppdraget av djuret. Vanligtvis med ett koppel baserad lydnadsträning djuret först lärs ett kommando med koppel och när han har visat att han vet kommandot, kan koppel kan användas för att korrigera hunden för att inte lyda. Koppel / halsband utbildning kräver en hel del förtroende mellan husdjur och ägare.

Nästa vi kommer att diskutera belöna utbildning. Många människor tror att belöna utbildning är den mest moderna formen av hundträning och lydnad. Belöning utbildning i huvudsak handlar om att lära din hund orsak och verkan. Om ditt husdjur utför önskad åtgärd han kommer att få en behandling. Det fina med denna typ av utbildning är att det oftast inte kräver någon fysisk manipulation på den del av tränare. Mest belöna utbildning omfattar även fysiska beröm som säger “Good Boy” när man följer ett kommando. Problemet med denna typ av utbildning är att ibland bara hundar tränas inne i huset. Detta kan göra din hund mindre pålitliga med följande kommandon om han sätts i andra miljöer eller med andra människor.

Denna artikel har beskrivit de två grundläggande former av lydnadsträning för hundar. Förhoppningsvis kommer detta har gett dig en bättre förståelse av de två metoderna, och kommer att hjälpa dig att avgöra vilken metod som är att föredra för både dig och ditt husdjur.

Klicka här för att få den information du behöver för att effektivt förändra din hunds beteende med denna hundträning och lydnad dricks.