hur du tränar din valp att svara på hans namn

Efter att du har ställt in ett namn för din nya valp, lära honom att associera den med sig själv. Målet här är att hunden ska veta att du kommer att använda det namnet för att få hans uppmärksamhet. Oavsett vad han gör, skulle han kunna spela eller sitta i ett hörn, men när du kallar honom vid det namnet, skulle han vända och springa mot dig.

Undervisning ditt husdjur valp att svara därefter till hans namn är i själva verket grundläggande i träna din hund med sådana kommandon som stanna, sitta, komma, eller rulle. Du kommer inte att kunna träna din valp framgångsrikt med dessa om han inte fokuserar på dig. Detta är exakt varför ringer eller befalla dina hundar med deras namn är viktigt.

I varje sak som du vill att din valp att göra, starta kommandot vid hans namn. Oavsett om det är en uppmaning till att äta tid, eller för bad tid, kalla honom vid hans namn. Detta gör att du lära valpen att vara förtrogen med ljudet av hans namn. Dessutom lär han också att associera sitt namn med ett kommando. Efter att han vänjer sig denna vana, kommer han springa till dig varje gång du ringer honom vid hans namn.

Använda belöningar är användbart om du vill träna din hund effektivt svara på hans namn. Men bortsett från belöningar, måste du se till att du förknippar hans namn med bra och njutbart saker. Aldrig få hans uppmärksamhet med sitt namn för att påminna honom om att han tuggade dina sandaler. Situationer som denna registrerar en dålig föreställning i hundens sinne, att tro att varje samtal av hans namn är en tid för att berättas “back off”. Också, spank inte eller straffa din hund om han inte svara dig direkt. Det är en steg-för-steg-process, så ha tålamod för att lära din hund att reagera på hans namn.

Återigen, belöningar är bra så alltid hålla godsaker hands. Eftersom valpar ofta blir distraherad av andra objekt, är det okej att använda ett koppel under din träning. På så sätt har du full kontroll över din valp och han kan inte vandra bort.

Det kommer också att hjälpa om du kallar hans namn i en glad och avslappnad ton. Ett högt och arg röst kan låta hota honom. Säg det med glädje och prisa honom med ord, såsom “good boy” eller “trevlig valp”. Utbildning din hund att reagera på hans namn på rätt sätt tar tid, bara vara konsekvent och ihärdig. Kom ihåg att säga hans namn i en glad och skonsamt sätt, belöna honom för varje positivt svar, och associera sitt namn med glada situationer bara.

Artikel Källa: http://ezinearticles.com/?expert=joseph_m_sabol