hur man gör en hönshuset utan att tömma plånboken

Att ha rätt coop hem kyckling garanterar dig optimala ägg avkastningen på en kontinuerlig, långsiktig basis. Storleken, positionen, och allmänna utformningen av din hönshuset är alla faktorer som påverkar lägger mönster. Den här artikeln ger dig några projektering tips om hur man gör ett hönshus, och hoppas att få bollen i rullning för dig.

coops som ökar ägg avkastning

Friska, avslappnad kycklingar kan lägga upp till fem ägg per vecka under de rätta förhållandena. Beroende på ras, kommer vissa fåglar lägger mer än andra i olika klimat. Det finns 4 saker som säkerställer maximal ägg ger:

1) Bra solljus, särskilt i de vakna timmarna.

2) Tillräckligt utrymme för att köra (mycket viktigt).

3) En sluten, säker, varm häckningsområde.

4) Viss slags naturlig vegetation inne i coop (vinstockar, växter, gräs, etc).

Om du följer dessa grundläggande principer, kommer dina fåglar förbli glad, avslappnad, och på rätt humör för att lägga en solid, konsekvent mängd ägg.

rätt storlek

Storlek är oerhört viktigt. Varje höna kräver ca 4 kvadratmeter att bo stressfri. Det är ganska lätt att bygga en inhägnad kyckling kör område kopplade till själva hönshuset. Som för hönshus själv, gör det egentligen ingen roll, så länge det finns ett rede per fågel.

utfodring / dricka område

Samt att lära sig att göra ett hönshus, bör du tänka på att bygga din egen feed maskin. Så komplicerat som det kanske låter, behöver du inte en hel del mekanisk kunskap för att bygga en. I själva verket kommer de bästa planerna på att bygga ett hönshus visar dig också hur man bygger en feed maskin.