hur man handskas med husdjur under semestern

Vi älskar semester! Vanligtvis semester är den dagen vi obligation med våra familjer och vänner, men bullret som fyrverkerier medför under semestern skrämma husdjur. Min hund skäller när det finns fyrverkerier. Det finns några husdjur som blir aggressiv eller bli traumatiserade när det finns högljudda fyrverkerier i närheten av dem eftersom de flesta djur är extremt känsliga för buller. Vissa husdjur uppvisar också samma åtgärder när de är rädda för åska eller blixtnedslag stormar. Djur kan bli överbelastad när städer skjuta av fyrverkerier särskilt under Memorial Day, den 4 juli, Labor Day och nyår. Dessa dagar kan vara mycket svårt för husdjur men oroa dig inte för här är några tips som du kan göra för att hjälpa ditt husdjur.

Du bör skapa en säker plats för husdjur och sätta utomhus hundar inne. Låt dina katter att gömma sig under sängen eller i garderober medan firandet sker. Kom alltid ihåg att inte tvinga ditt husdjur att vara social när de är i denna typ av situation, bara låta dem gömma sig.

Du bör lämna ditt husdjur ensam när de gömmer sig i en garderob eller under sängen. Husdjur brukar dessa tyger när de vill känna sig trygg och säker. Ditt husdjur kommer till dig när de vill att du ska trösta dem, det är rätt tid att du ger tröst till dem. Gå inte efter ditt husdjur när de gömmer sig eftersom de kommer att komma ut när de är mer avslappnad och redo att vara social.

När de blir aggressiva eller okontrollerbar kan du överväga att använda icke-beroendeframkallande relaxers. Du kan kontakta din veterinär om vilken typ av relaxer som du kan ge till ditt husdjur. Du kan också be din veterinär att förskriva lugnande när ditt husdjur har dåliga reaktioner på buller och kaos. Du kan börja ge Rescue Remedy eller lugnande till ditt husdjur ett par timmar innan ljudet är på väg att starta.

Du bör också begränsa ditt husdjur kontakt med andra djur och barn speciellt när ditt husdjur har en tendens att bli aggressiva vid denna tid. Husdjur uppvisar oftast tecken på aggression när de är orolig eller nervös på grund av buller och uppståndelse. En beter sig normalt katt eller hund kan bita eller attackera ett barn eller andra husdjur när de är i rädsla på grund uppståndelse omkring dem.