hur man kan stoppa min hund från att gräva

Hundar älskar att gräva men detta kan vara ett problem om den vackra anlagda trädgården av din ser ut som ett minfält från alla hål som din hund har grävt.

Ingen tvekan om du har en hund som gillar att gräva du har provat alla och envar att få det att sluta från smällde det till skrika på det när det börjar att gräva och du förmodligen fortfarande inte har löst problemet.

Återigen, liksom alla metoder för hundträning, om du kan ta itu med orsaken till varför hunden gör något du kommer att kunna eliminera problemet.

Det finns många olika skäl till varför en hund kommer att gräva, från tristess och frustration till sökandet efter en kall plats att vila i fuktigt väder.

Tänk på omgivningen som du har gjort tillgängliga för ditt husdjur och se om det finns några områden som behöver uppmärksammas.

Behöver din hund mer skydd, eller är det nuvarande skyddet bara lite för varmt för det klimat som du bor i?

Är hunden gräva för att få din uppmärksamhet och om så du kommer att behöva titta på tidigare lektioner om hur du ger din hund den uppmärksamhet som den söker utan att uppmuntra den att fortsätta med det beteende som du önskar att stanna.

Kanske din hund behöver fler leksaker att leka med eller mer motion för att lindra en del av det uppdämda energi.

Kanske du kommer att behöva spärra av delar av din trädgård där du vet att din hund föredrar att gräva.

Om du har en hund som bara föredrar att gräva utan annan anledning än att njuta av grävning du kan behöva ge det ett dedikerat område av varvet där den kan gräva till det hjärtan glädje.

Detta kan bidra till att hålla din hund nöjd medan du är borta.

Det kommer alltid att finnas en lösning, behöver du bara titta på omständigheterna och vidta lämpliga åtgärder.