hur man laga fisk du just fångat

En nyfångad fisk kan tillagas på tusen och ett sätt. Varje fiskare värd sitt salt har sitt eget unika sätt att laga en nyfångad öring, lax eller vad fisk han fångat. Så fiskare över hela landet har avkunnats metoder för tillagning av fisk. Här är några tips för att få ut det bästa av din fisk.

1.frying

Panering och stekning en nyfångad fisk är så bra som det blir. Lukten av smör som kommer från stekpannan och flärd en fiskare sätter i vända sin fångst är värd sin vikt i guld, nästan. För nybörjare fiskare, se till att smöret är extra varm men ännu brinnande. Se också till att fisken är väl belagt i smeten. Säsong din smet till ditt hjärta innehåll, salt och peppar går aldrig fel. Du kanske vill prova andra örter och kryddor med smeten för en mer läcker fisk.

2.grilling

Vid första anblicken skulle grillning verkar vara det enklaste sättet att hantera din fisk. En nybörjare kan anta att grillning av fisk är det samma som grillning biffar eller hamburgare. Till skillnad från fågel eller boskap, tenderar fisk till hemlig flesta av sina egna safter när kokta. På en grill läckra saft droppar ner i glöden.

För att undvika att förlora fukt, första päls fisken med olja. Oljan kommer att försegla en del av fukt inuti. Det andra, hålla ett öga på filéerna och vänd dem så snart en nedskärning skulle avslöja att den färska fisken tillagas halvvägs igenom. Efter att ha vänt, titta på fisken noga. Avlägsna fisken så snart den är genomstekt.

Ett alternativ för att tråckla fisken med olja är att slå in den i aluminiumfolie. Den aluminiumfolie kommer att hålla fukt och marinera fisken i sin egen fukt. Placering örter och kryddor inuti folien med fisken förbättrar grillningen och fisken själv.

3.baking

Bakning är det bästa alternativet för de fiskare som inte vill titta över fisken under kokningen. Fiskaren kan förbereda marinaden och förvärma ugnen, sedan pop fisken i ugnen under en förutbestämd tid. Du kanske vill kolla på fisk från tid till annan, se till att du inte KOKA fisken.

Oavsett fisk du fångat, ett bra recept och riktig matlagning kommer säkert öka fångsten. Ta dig tid att förbereda sig för matlagning, kommer en dåligt tillagad fisk utan tvekan förstöra din dag. Kom ihåg den första regeln i matlagning, inte KOKA inte din fisk.